Artiklar

Vad gör en designer?

Designer är ett ett samlingsnamn för ett brett antal olika yrken! Design används för utveckling av diverse varor, tjänster och processer. Det används också för att få ut olika budskap och skapa olika miljöer. Så vilken typ av design vill du jobba med? Grafisk design, processdesign, produktdesign, förpackningsdesign eller UX design? På Berghs erbjuder vi en rad utbildningar inom digital design!

Skrivet av David Lindh
Januari 12, 2020

En designer arbetar utifrån en kombinerat affärsmässig och konstnärlig grund med form, funktion och/eller ett varumärke. På Berghs utbildar vi högsta grad designers, med fokus på digital design. En digital designer jobbar med så mycket mer än ren formgivning. Hur ett gränssnitt upplevs att använda är lika viktigt som hur det ser ut, såväl som att användaren förstår det, så att syftet med sajten eller appen uppfylls. En digital designer behöver alltså förstå helheten i att analysera slutanvändare, planering och test av användarflöden till interaktions­design och färdig produkt!

Vad kan man arbeta med som designer?

En digital designer arbetar med visuella koncept för digitala kanaler. Som digital designer arbetar du ofta med både grafisk design, UX, animationer och innehåll. Andra roller du kan jobba i är Digital kreatör, Motion designer, Interaction designer eller UI designer.

Utforska dina visuella talanger!

På heltidsprogrammet Communication Design får du lära dig detaljerat hantverk till idéskapande och Design Thinking. Du jobbar praktiskt med grafisk design, motion design, förpackningsdesign och digital design – för att förbereda dig för en framtid inom visuellt kreativa yrkesroller.

Mer om programmet

Vem passar som designer?

Är du en person som vill att saker ska vara estetiskt tilltalande? Tycker du om att kombinera form och funktion? Då skulle du passa som designer! Bra design är mer än bara strösslet på toppen i en produkt eller tjänst och du är en person som ständigt pendlar mellan att få saker perfekt på detaljnivå samtidigt som du kan se det övergripande målet. Troligtvis är du en person som brinner för skapande, och du går igång på att hitta nya tekniker, program och verktyg som kan ta ditt uttryck i nya riktningar.

Vilka utbildningar erbjuder Berghs för någon som vill bli till designer?

På Berghs erbjuder vi både heltidsprogram för dig som är i början av din karriär, då kan något av programmen Communication Design eller Digital Design & Strategy passa dig. Vi erbjuder även kurser för dig som redan har förkunskaper. Är du helt ny i kommunikationsvärlden? Då kan kursen Berghs Intro vara något för dig!