Sista ansökningsdag är 1 juni

Content Design

Distans
Professional
  • Innehålls- och kanalstrategi
  • Designkoncept
  • Design för webb, print, rörligt och sociala medier

En designer inom Content Marketing – en Content designer – behöver behärska design för flera kanaler för att få ut sitt budskap. Den här kursen vänder sig till dig som idag är formgivare eller AD och vill skaffa dig mer kunskap om att arbeta kanaloberoende med Content design.

13 sep - 8 nov

Sista ansökningsdag är 1 juni
Hur:
Distans
Språk:
Svenska
Pris:
34 375 kronor
Plats:
Den här kursen hålls på distans
Kursdatum:
Start online 13/9 kl 13.00-16.00 Avslut online 8/11 kl 13.00-16.00. Obs! Detta är inte återkommande lektionstider på kursen. Läs längre ned på kurssidan om att "Läsa en distanskurs på Berghs".
Egna studietimmar:
10 per vecka
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Om kursen

Allt fler inser vikten av att kommunicera med sin målgrupp med hjälp av trovärdigt och relevant innehåll, så kallad Content Marketing. Avsändaren kan vara allt ifrån ett större företag till en mindre organisation – alla har mycket att vinna på att tala till målgruppen med redaktionella verktyg i sina egna kanaler. Och det visuella uttrycket spelar en central roll för hur varumärket uppfattas.

Den här kursen ger dig kunskaper i hur du tar fram en design som är konsekvent i alla sina uttryck, från det tryckta magasinet till sociala medier. Under kursens gång arbetar du som kursdeltagare med ett och samma valfria case, detta för att kunna omsätta strategi till design i flera olika kanaler. Kursen inleds med ett strategiskt grundarbete med att ta fram innehålls- och kanalstrategi, och fokus ligger därefter på att ta fram ett designkoncept som går att förvalta och vidareutveckla i alla kanaler.

Vem är kursen för?

Den här kursen passar dig som idag arbetar som formgivare eller AD på byrå, inhouse eller som frilans och vill lära dig mer om Content design. Kursen kommer med hjälp av konkreta koncept- och designuppgifter lotsa dig fram till ett strategiskt och kanaloberoende arbetssätt.

 

Vanliga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om distanskurser på Berghs.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Du ska ha gymnasiekompetens eller motsvarande, grundläggande kunskaper i och tillgång till datorprogrammen InDesign, Photoshop och Illustrator. Du bör också ha en grundutbildning inom typografi och grafisk design. Kursen ges på svenska.

Skicka också med

Din ansökan ska innehålla en kort beskrivning, max en A4-sida, av dig själv, i vilken du även motiverar varför du söker just den här kursen, samt en översiktlig sammanställning av utbildningar och arbeten.

När får jag besked om jag kommit in?

Besked kommer senast i samband med sista ansökningsdag.

Kursintyg

Efter genomförd kurs utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
34 375 kronor

Studieavgift exkl. moms
27 500 kronor

Tillkommande kostnader

Kurslitteratur 500 kronor.

Vill du ansöka om delbetalning / finansiering? Läs mer här!

Övrig information

För kursen behöver du tillgång till dator (med kamera och mikrofon) och en bra internetuppkoppling. I veckan för kursstart får du inlogg till Berghs onlineplattform där kursstarten sker och genomförs i videokonferens. Kursplan och schema finns i kursen i onlineplattformen.

13 sep - 8 nov

Sista ansökningsdag är 1 juni
Hur:
Distans
Språk:
Svenska
Pris:
34 375 kronor
Plats:
Den här kursen hålls på distans
Kursdatum:
Start online 13/9 kl 13.00-16.00 Avslut online 8/11 kl 13.00-16.00. Obs! Detta är inte återkommande lektionstider på kursen. Läs längre ned på kurssidan om att "Läsa en distanskurs på Berghs".
Egna studietimmar:
10 per vecka
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Kursansvarig

Jenny.GemzellJenny Gemzell, Vd på Kate designstudio. Jenny arbetar med Content design och har tagit fram innehållsdrivna designkoncept till allt från organisationer och företag till kommersiella magasin och kulturtidskrifter.ter.

 

Det här får du

  • En strategisk arbetsmetod för att ta fram design och innehåll.
  • Kunskaper om hur du bygger ett kanaloberoende designkoncept.
  • Lära dig att utveckla ett designkoncept i webb, print, rörligt och sociala medier.

Att läsa en distanskurs på Berghs

• Kursen har inte lärarledda lektioner varje vecka (vissa undantag finns). Kursuppgifterna publiceras i lärplattformen Canvas och du bestämmer själv när du löser uppgifterna enligt schemalagd inlämning. Vanligtvis en uppgift per vecka.

• Kursstart och kursavslut är på bestämda tidpunkter och sker live i videoplattformen Zoom*. Gäller dock inte 15-veckors kurser samt ARU. Se alltid på kurssidan exakt vad som gäller för just din kurs.

• Du får personlig feedback på varje veckouppgift och har kontakt med lärare och kursdeltagare via Canvas.

• Vi arbetar med öppen feedback samt peer-to-peer feedback (gemensamt lärande mellan deltagare).

• Du behöver tillgång till en dator med kamera och ljudupptagning.

• Genomsnittlig studietid för distanskurser är 10 timmar/vecka.

• Du kan genomföra kursen även om du får förhinder att delta vid kursstart eller avslut då de filmas, läggs i lärplattformen Canvas och finns tillgängliga under terminen.

*Obs! Gäller inte våra 15-veckors kurser samt ARU, de startar och slutar på plats på Berghs.

Tidigare kursdeltagare

"Kursen har hjälpt mig mycket i mitt jobb. Dels har jag förverkligat flera tankar och idéer från kursen samt att jag tänker på ett helt nytt sätt när jag jobbar med våra befintliga kanaler."
Jessie Karlsson, kommunikatör
Content Design är en intensiv men otroligt givande distanskurs. Eftersom vi jobbade med ett och samma case genom hela kursen kunde man tydligt se hur mitt och andras projekt utvecklades. Det bästa med kursen var att den innefattade så många delar, vi jobbade fram ett kanaloberoende designkoncept som vi testade i print, film, sociala medier, webb och event.