Du som redan har grundläggande kunskaper inom grafisk formgivning, och vill börja arbeta mer strategiskt, har mycket att se fram emot i en ny roll som AD. Under den här kursen får du använda dina kreativa talanger till att börja skapa riktigt effektiv kommunikation!
 

Om kursen

Den här kursen vänder sig till dig som har grundläggande kunskaper inom grafisk formgivning eller art direction och som nu vill ta del av de mer konceptuella delarna. För att du ska få större förståelse för de komplicerade processer som påverkar det kreativa arbetet, är kursen uppbyggd kring ett praktikfall, ett "case". Vi följer ett företag från start; dess uppbyggnad av företagsidentitet, branding av tjänster och produkter, dess informationsarbete och reklam- och marknadsförings-insatser. Praktiska övningar varvas med litteraturstudier.

Du får ta del av hur uppdragsgivare, strateger och kreatörer samverkar i olika sammanhang. Du möter grafiska formgivare, art directors och strateger som delar med sig av sina erfarenheter och sitt kunnande inom respektive område.

Klicka på ljudfilen så får du höra Jan Tillberg, kurssansvarig, berätta mer om kursen.


1360

Innehåll

Kursen ger dig fördjupade teoretiska och praktiska kunskaper inom:

  • Grafisk kommunikation
  • Corporate identity
  • Branding
  • Strategi
  • Planering och genomförande av reklamkampanjer
  • Medieval
  • Kreativa processer


Studieform
Onlinekurs 15 veckor inklusive två workshops på skolan. Egen studietid ca 10 timmar per vecka.

Kursansvarig
Jan Tillberg, Art director, Episod Form

Kursintyg
Efter genomförd kurs utfärdas kursintyg.

Antagningskrav och ansökan

Du ska ha gymnasiekompetens eller motsvarande och grundläggande kunskaper inom grafisk formgivning/art direction. Du behöver också ha tillgång till internet och till datorprogram där du kan skapa pdf-, eps- eller jpeg-filer.

Din ansökan ska innehålla en kort beskrivning, max en A4-sida, av dig själv, i vilken du även motiverar varför du söker just den här kursen, samt en översiktlig sammanställning av utbildningar och arbeten.

Studera Online

 

Vanliga frågor

Vanliga frågor om kurser på Berghs. Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information? Kontakta Berghs kompetensrådgivare här.