Artiklar

David får utforska en dynamisk och kreativ arbetsmiljö

“Även om jag inte visste vilket program jag skulle söka, var jag helt säker på att Berghs var skolan för mig”, säger David Paripovic som har läst två heltidsprogram på Berghs. Idag får han kombinera sina kompetenser i en roll som Digital Designer & Strategist. Här berättar David om sin spännande resa där han får använda sin breda kompetens och samtidigt expandera sin kunskap.

Hej, vad heter du och vad har du studerat för program på Berghs?

– Hej! David Paripovic heter jag och jag har studerat både heltidsprogrammet Public Relations och Digital Design & Strategy på Berghs.

Hur såg vägen ut till Berghs?

– Min resa till Berghs började under min gymnasietid då jag studerade juridik och, även om jag trivdes bra, kände en stark avundsjuka gentemot media-klassen. De fick lära sig om ämnen som jag önskade att jag själv fick ta del av. Trots att jag fortsatte med juridik, hittade jag en möjlighet att stilla mitt kreativa begär genom att bli PR-ansvarig för elevkåren. På den tiden visste jag faktiskt inte ens vad PR innebar.

Efter gymnasiet hörde jag talas om Berghs genom mina kontakter. Snabbt googlade jag och inom bara några minuter var jag redo att påbörja arbetsprovet. Även om jag inte visste vilket program jag skulle söka, var jag helt säker på att Berghs var skolan för mig.

Vad med Berghs var det som lockade dig mest?

– Det som verkligen lockade mig var att slippa den traditionella studieformen med daglig läsning av kurslitteratur och långa tentor. Istället var det möjligheten att lära sig genom praktisk tillämpning som fascinerade mig mest. Att få göra och skapa istället för att bara memorera blev något som jag kände starkt för.

Var befinner du dig nu arbetsmässigt?

– Just nu är jag anställd på KWD Studio, där jag har rollen som Digital Designer & Strategist. Mina arbetsuppgifter sträcker sig över många områden, inklusive sociala medier, kampanjer, strategier, design och betald annonsering. Det är en riktigt mångsidig roll och jag älskar det!

– Min breda bakgrund ger mig en holistisk bild av kommunikation och design, och det är verkligen något som jag drar nytta av i mitt dagliga arbete. Att vara en Digital Designer & Strategist på KWD Studio innebär att jag får utforska och utvecklas inom en dynamisk och kreativ arbetsmiljö. Det är verkligen en spännande resa där jag får använda all min kompetens och samtidigt expandera min kunskap.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

– I min väldigt breda roll så varierar varje dag enormt. Ena dagen klipper jag reels åt en kund, nästa dag utvärderar jag en kampanj för en annan klient. Mångfalden är det som gör att jag inte tröttnar! När jag sökte jobb var min största rädsla att fastna i monotoni, att göra samma sak dag efter dag. Jag vill ha spetskompetens inom flera områden och vill undvika att bli begränsad till en enda uppgift.

Vad har du för förväntningar på ditt jobb?

– Jag gick in i mitt nya jobb med förväntningen att både bidra och fortsätta lära mig. Trots att jag är i början av min karriär, tror jag starkt på att även vi “juniora” har unika insikter och bidrag att dela med oss av. Det är viktigt med ett kompetensutbyte när man kliver in på ett nytt jobb. Jag tar med mig lärdomar från Berghs och tidigare erfarenheter, samtidigt som mina kollegor spelar en nyckelroll i min personliga tillväxt genom att dela med sig av sina kunskaper och hjälpa mig att utforska nya områden. Det är en ömsesidig process där jag hoppas kunna tillföra något unikt samtidigt som jag absorberar allt jag kan för att utvecklas vidare.

Dela med dig av ett starkt minne från Berghs!

– Ett av de mest minnesvärda ögonblicken från min tid på Berghs var en föreläsning med Simon LePluart under det år då jag studerade PR. Det som gjorde denna föreläsning speciell var att den öppnade upp dörren till mitt första jobb inom branschen. Simon hörde av sig efter föreläsningen och erbjöd mig och en klasskompis deltidsjobb som PR-assistenter på New Normal.

– Det jobbet lärde mig otroligt mycket, och i kombination med min utbildning på Berghs hade jag verkligen ett år fyllt av lärande och erfarenheter. Det här är ett tydligt exempel på hur nära kopplingen är mellan Berghs och branschen samt hur möjligheten att gå från Berghs till arbete kan dyka upp runt varje hörn.

Har du några tips till studenter som kämpar med att hitta jobb?

– Ja! Här är några lärdomar som jag tycker är viktiga:

  1. Våga nätverka! Att lägga till människor på LinkedIn och vara aktiv med att dela och interagera är viktigt. Nätverkande kan öppna dörrar och skapa möjligheter.
  2. Marknadsför dig själv! På arbetsmarknaden är det viktigt att sticka ut. Skapa en portfolio som tydligt visar upp dina färdigheter och erfarenheter.
  3. Sök massvis med jobb! Ibland kan det jobb du minst förväntar dig vara det bästa för dig. Att vara öppen för olika möjligheter kan leda till oväntade men väldigt givande erfarenheter.