Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

"Viktigare än någonsin att uppdatera sina kunskaper om Digital PR"

Lisa.Hansson

Lisa Hansson är en av alla de som läst distanskursen Digital PR på Berghs. Här berättar hon om kursen och hur hon kommer få användning av sina nya kunskaper i sin nya tjänst.

Skrivet av Anette Hamel
December 22, 2020

Hej! Vem är du och vad jobbar du med?

– Hej! Jag heter Lisa Hansson, är 26 år gammal och bor i Stockholm. Mina tidigare erfarenheter är en kandidatexamen i Reklam & PR från Stockholms universitet och så har jag praktiserat på en reklambyrå. Efter årsskiftet börjar jag en ny tjänst som Communication Specialist på Swedbank, där kommer jag ha stor användning av mina lärdomar från kursen.

Du läste distanskursen Digital PR under hösten 2020. Vad var det som fick dig att söka till just denna?

– Jag ville bygga på i mina akademiska kunskaper med praktiska exempel och strategier inom PR. Jag har hört väldigt bra om Berghs och kursen Digital PR kändes som ett bra komplement för mig. Det kändes också viktigt att få aktuell och uppdaterad kunskap om Digital PR eftersom hur vi interagerar med digitala plattformar och sociala medier ständigt förnyas. Framför allt nu när pandemin tvingar oss att bli mer digitala i hur vi kommunicerar och når fram med budskap. Det känns viktigare än någonsin att uppdatera sina kunskaper om Digital PR.

Motsvarade kursen dina förväntningar?

– Ja, kursen motsvarade mina förväntningar. Inte bara för att jag fick ny kunskap om Digital PR utan också för att jag har fått med mig konkreta tips som jag kommer att kunna applicera i mitt arbetsliv. Edit Brunner var otroligt bra, hon var engagerad och kom med mycket givande feedback efter varje inlämning som fick mig att utvecklas ännu mer. I kursen hade även Edit med inspirerande gästföreläsare som delade med sig av sina erfarenheter och lärdomar.

Vad fick du med dig?

– Den största insikten jag tar med mig från kursen är att koppla an interna aktiviteter till externa händelser för att skapa nyhetsvärde. Kursen gav mig verktyg och lärdomar om hur strategin kan utformas för att nå fram i mediebruset. Att skapa engagemang genom sin digitala kommunikation är också A och O för att lyckas. Jag tar även med mig lärdomar om inkluderande kommunikation som ligger mig varmt om hjärtat och kursen hade väldigt bra innehåll om just det.

Vilken kurs passar dig?

På Berghs erbjuder vi ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Vi har kurser som är mellan en heldag och 15 veckor långa.

5 tips för att hitta rätt kurs

Vad tycker du var roligast på kursen?

– Den här kursen blev något som jag längtade till varje vecka och speciellt nu i dessa tider när vi är så ensamma. Även om kursen var på distans så var det roligt att kunna prata med andra kursdeltagare och Edit under kursens gång.

Hur kommer du att få användning av det du lärde dig?

– För mig blev kursen ett bra komplement till min tidigare utbildning och jag har fått bra verktyg och tips. Jag kommer att ha stor användning av det jag lärt mig framöver i min karriär och kommer definitivt att läsa en kurs till på Berghs.

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa denna kurs?

– Om du har möjlighet att läsa kursen så rekommenderar jag verkligen den. Jag är glad att jag tog beslutet att läsa kursen och det funkade bra att kombinera den med mitt heltidsjobb. Jag känner att kursen har givit mig det där extra självförtroendet till att veta hur jag ska använda mina kunskaper.

Här är Berghs kurser och heltidsprogram inom PR.