Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

"Efter PR-kursen kände jag mig inspirerad"

Sofia.Quintero

Sofia Quintero jobbar som agent på ett produktionsbolag. Våren 2017 läste hon kvällskursen PR Start. Här berättar hon bland annat om hur en dag på jobbet kan se ut och vad hon fick med sig från kursen.

Skrivet av Anette Hamel
Maj 8, 2018

Hej Sofia! Vem är du och vad jobbar du med?

Jag heter Sofia Quintero och jobbar sedan hösten 2017 som agent på Stockholm/Köpenhamnsbaserade agenturen och produktionsbolaget Bad Land. Innan dess arbetade jag bland annat på Acne i Stockholm och Sleek Magazine/ Sleek Art i Berlin. Tidigare har jag arbetat på två gallerier med inriktning på fine art fotografi i Stockholm och Berlin. Jag påbörjade en fotografisk utbildning i San Francisco och Paris men hoppade av för att börja arbeta.

Berätta gärna lite om hur en dag på jobbet kan se ut för dig.

Det kan se väldigt olika ut från dag till dag - oftast är jag på möten hos olika kunder eller potentiella kunder, ibland känns det som ett helt vanligt jobb där jag sitter vid datorn, svarar på mejl och skriver offerter och ibland är jag på jätteroliga fotograferingar eller curerar/producerar konstutställningar eller event. Jag umgås också en del med mina fotografer, vi äter lunch eller dricker öl och pratar om roliga projekt för framtiden. Den här veckan håller jag och min kollega Dea i en kurs på Fotoskolan i Stockholm.

Vad var det som fick dig att söka till just denna kurs?

Som agent är det en ganska stor del av mitt arbete att marknadsföra mina fotografer, därför tyckte jag att det kändes väldigt intressant att bredda mina kunskaper inom PR.

Vad har du fått med dig från kursen?

Efter PR-kursen kände jag mig inspirerad och sugen på att söka mig till ännu mer kunskap. Idag applicerar jag tankesätt som jag lärde mig under kursen på olika sätt. Jag älskar mitt jobb och det är viktigt för mig att alltid fortsätta att utvecklas och lära mig nya färdigheter. Det är viktigt att få perspektiv på saker och ting. Vi hade ett slutprojekt där vi skulle skissa på en kampanjplan, den gjorde jag också på riktigt (på mitt jobb).

Vilken kurs passar dig?

På Berghs erbjuder vi ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Vi har både kurser på dagtid, kvällstid, intensivkurser och på distans.

Välj här!

Vad tyckte du om lärarna?

Anna Malm var toppen och av föreläsarna tycker jag att Jessica W Sandbergs lektion var den bästa. Hon var så generös och öppen i sitt berättande. Det kändes inspirerande att man kan arbeta så nischat med det man brinner för mest. Jag gillar när folk står för sin sak och vågar prata om sina personliga värderingar.

Har du idag kontakt med någon av dina kurskamrater?

En av dom bästa sakerna med kursen var faktiskt att jag träffade en väldigt god vän - shout out till fantastiska Lisa Larsson på We Are Affairs, en kommunikationsbyrå där hon fick jobb efter kursen.

 

Vill du också jobba med PR? Ansök till kursen PR Start eller någon av våra andra PR-kurser. Nyfiken på att veta mer om andra personer som har gått en kurs på Berghs? Då rekommenderar vi vår artikelserie Efter kursen.