Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Frågor & svar om Berghs kursutbud

fragasvar

Den 24 januari hade Berghs en inspirationskväll på Sveavägen 34. Vi presenterade vårens kursnyheter, Berghs VD Camilla Wallander bjöd på en trendspaning och därefter var det enskild studierådgivning för de som ville. Här har vi svarat på några av de frågor som dök upp under kvällen.

Januari 29, 2018

När blir min ansökan bindande?
Din ansökan blir först bindande då du blivit erbjuden en plats på din valda kurs och sedan tackat ja till platsen. Den är alltså inte bindande när du söker.

Hur mycket tid förväntas man lägga utöver lektionerna?
Det varierar mellan Berghs kurser och framgår på respektive kurssida. Läs under rubriken “Antal lektionstimmar” samt "Egna studietimmar" för att få en tydlig bild av vad som förväntas av dig på den aktuella kursen. Tänk också på att människor läser och tar till sig kunskap i olika takt, så för just dig kan det både gå snabbare eller ta mer tid än vi skrivit på kurssidan. Du känner dig själv bäst.

Ni har så mycket roliga och intressanta kurser, vad ska jag välja? Jag har svårt att bestämma mig.
Ja, det stämmer att vi har ett stort och brett utbud. Vi förstår att det kan vara svårt att välja. Lästips! 5 tips för att hitta rätt kurs på Berghs

Jag kan inte gå i vår. Kommer denna kurs även att ges i höst?
De flesta av våra kurser ges en gång per termin. En del kurser ges dock oftare än så. Nästa kursstart kommer att publiceras på vår hemsida snarast efter att vi har slutat ta emot ansökningar till den kurs som startar närmast. Behöver du veta tidigare än så kan du alltid mejla oss.

Jag undrar vilka förkunskaper jag behöver?
Behörighet och förkunskaper skiljer sig mellan våra olika utbildningar. På respektive kurssida står det specificerat. På en del av våra kurser kräver vi inga förkunskaper. Då räcker det med att du har gymnasiekompetens eller motsvarande.

Hur vet jag vilken nivå som passar mig?
På Berghs delar vi upp kurserna i nivåerna Start och Professional. Berghs startkurser passar för dig som inte har utbildning eller erfarenhet inom det område du valt att studera. Berghs Professionalkurser passar för dig som har erfarenhet sedan tidigare men vill vidareutbilda dig inom ett område.

Det var som sagt några av alla de frågor vi fick under kvällen. Här hittar du Berghs FAQ. Hittar du inte svaret på din fråga där? Inga problem, vi finns här! Du är alltid välkommen att kontakta oss via chatten på Berghs.se eller skicka ett mejl till info@berghs.se

Vill du veta mer om våra lärare och hur det är att läsa på Berghs?

Hoppas att vi snart ses på Berghs!

PS: Några av kvällens besökare hade ännu inte bestämt om de istället vill läsa ett av våra heltidsprogram. Då tipsade vi om att även besöka Enter Berghs den 3/2 där vi presenterar alla våra heltidsprogram.