15 karriärtips från Berghs kursansvariga

Vi har fler än 70 kursansvariga på Berghs. Erfarna, kompetenta och framgångsrika är bara tre av alla de ord som gemensamt kan beskriva dem. Att de mer än gärna delar med sig av sin kunskap är ett faktum. Här hittar du karriärtips från några av dem.

Var alltid ödmjuk!

”Att alltid vara ödmjuk, man vet aldrig vem som kommer att bli sin framtida chef, kund eller kollega. Men även att våga testa, hoppa på nya projekt och se allting som erfarenheter.”
louise-ljungberg-berghsLouise Ljungberg, Digital PR

 

Maxa dina styrkor

“Jag kan ge många konkreta råd, men ett generellt och övergripande är att verkligen ta till
vara på och maxa sina alldeles egna individuella styrkor. Gör man det är man dels
respektfull mot sig själv – det börjar oftast där – och det skapar garanterat de bästa
förutsättningarna att lyckas i sin karriär också.”
Dora Streiffert Tolstoy, PRDora Streiffert Tolstoy

 

Identifiera problemet

“Jag försöker alltid gå till botten med vad det verkliga problemet är när vi behöver hitta en lösning. För att göra det kan det hjälpa att ställa sig frågan varför fler gånger i rad för att nå ner till orsaken på problemet och där hitta svaret. Glöm inte att förankra saker du vill driva igenom. Organisationen kan vara svår att ta sig igenom och lär dig vilka vägar som leder dig fram utan att trampa på för många tår som stänger vägarna framåt för dig.”

Anna.lantzAnna Lantz, Digital innehållsstrategi

 

Nätverka!

“Nätverka, nätverka, nätverka och läs på….och gör det i sociala medier. Följ företag du vill arbeta på och interagera med dem online. Följ personer du vill arbeta med eller som är influencers/experter inom ditt område. Ha en stor portion ödmjukhet inför att de är seniorer, har arbetat länge och besitter erfarenheter en skola eller utbildning aldrig kan lära ut. Om du är kallad på möte eller ber om ett möte…investera tiden väl. De du vill möta gör plats i sitt schema för dig. Då ska man komma i tid, vara påläst och ha en tydlig agenda. Det kan låta som självklarheter…men tyvärr är motsatsen vanligare. Du får ofta bara en chans att göra intryck. Se till att vårda den möjligheten väl.”

Sarah.Larsson-BernhardtSarah Larsson Bernhardt, Bygga varumärke i sociala medier

 

Skriv, skriv och skriv

“Det finns bara ett: Skriv varje dag, oavsett längd eller kvalitet på resultatet.”

hannes-dukler-berghsHannes Dükler, Att skriva Start

 

Lyft andra

“Ett karriärtips är att alltid sträva efter att behandla de du möter på din karriärsresa på samma sätt som du själv vill bli behandlad och lyfta andra. Jag påminner mig varje dag om att man måste utmana sig själv och våga kliva ur sin comfort zone för att utvecklas, det ska kännas lite pirrigt.”

Karolina.mobergKarolina Moberg, Marknadskommunikation

 

Avsluta med flaggan i topp

“Avsluta alltid ett jobb på bästa möjliga sätt. Av två anledningar egentligen, dels för att bli ihågkommen på ett positivt sätt och dels för att de personerna du lämnar bakom kan vara de som intervjuar dig för ett nytt jobb några år framåt. Världen är inte så stor som vi tror.”

Johan.ÅgrenJohan Ågren, UX Product Development

 

En bra chef är allt

“Välj aldrig jobb, välj chef (eller uppdragsgivare), det rådet fick jag innan jag påbörjade min karriär och det är helt klart det bästa råd jag fått. Ett jobb, eller en roll, kan se bra ut på papper med det är människorna du jobbar med som gör skillnaden. En bra chef kommer se till att du både utvecklas och levererar i din roll.”

annelie-nasAnnelie Näs, Webbanalys och konvertering

 

Var trevlig och ödmjuk

“Var trevlig mot alla, sluta aldrig lära dig nya saker och se till att andra förstår hur duktig du är.”

Joakim.ArhammarJoakim Arhammar, Content Marketing

 

Omge dig av bra människor

“Se till att alltid omge dig med människor som lyfter dig. Vare sig du har en bra idé eller inte ska de du jobbar med kunna se potentialen och komplettera dig. Nej-sägare är döden för kreativiteten och känner du att du börjar tappa den, byt jobb direkt. Det är faktiskt det enda vi har att jobba med så den ska vi vara rädda om.”

Embla.Sue.Panova.BerghsEmbla Sue Panova, Copywriting

 

Byt jobb ofta!

“Byt jobb ofta när du är ung. Bredda dig. Gör roliga saker som du också lär dig av. Välj din chef. Ju äldre du blir ju mer bör man inrikta sig på sådant som är viktigt och centralt för organisationen man jobbar för. Känner du att du börjar bli åldersdiskriminerad, överväg att bli konsult. Där är det resultat som räknas, inte statistiken på HR-avdelningen. Som konsult måste tre saker sammanfalla. Jobba med sådant du brinner för, som du är bra på och som någon är villig att betala för.”

ulf-lesley-berghsUlf Lesley, Effektiv marknadskommunikation

 

Följ magkänslan, och hjärtat

”Ta inget jobb för att det är “bra för karriären”, följ magkänslan och gör sådant som ger energi!”

Jimmy.PoopuuJimmy Poopuu, Gräns­snitts­design/UX

 

Förädla dina bra sidor

“Fokusera på att förädla det som just du har att bidra med, våga särskilja dig utifrån dina unika styrkor.”

annika-skold-berghsAnnika Sköld, Illustration

 

Sök dig till duktiga kollegor

“Om du är ny inom ditt område så välj gärna en arbetsgivare som är lite större, så att du kan lära dig av att jobba med duktiga kollegor och få möjlighet att växa genom att prova på olika projekt och få nya ansvarsområden. Var extra noga med att välja din chef, att det är en person som du klickar med. Att ni kommer att ha roligt ihop, att ni kan lära av varandra och att hens värderingar stämmer överens med dina egna. Ha alla tentakler ute när du går på intervju för att snappa upp som inte sägs. Hur låter de anställda när de träffar varandra? Vilken typ av stämning är det på kontoret, verkar de ha roligt? Hur skulle det kännas för dig att gå till denna arbetsplats varje morgon? Lita mycket på din magkänsla när du tar beslutet.”

Karin.Heden.BerghsKarin Hedén, Leda kreativa möten

 

Gör saker för din arbetsplats

“Finns det något på din arbetsplats som kan göras enklare/bättre/tydligare? Finns det något som skulle göra din eller kollegornas arbetsdag bättre? Vad det än är, gör det. Jag designade i smyg om passerkorten hos en tidigare arbetsgivare för att jag tyckte mitt passerkort var så fult och svårläst. Som av en händelse gjorde jag det dagarna innan över alla över tusen anställda skulle få nya kort, så hips-vips hade alla snyggare, tydligare och mer lättlästa passerkort. Ibland ska man ha tur också.”

Samuel.FareboSamuel Farebo, Interaktionsdesign

 

Här hittar du fler artiklar om karriär och Berghs artikelserie Efter kursen där vi intervjuar tidigare kursdeltagare.