Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Digital kommunikation Start – En perfekt kurs att bygga vidare på!

Nora Östlund

Nora Östlund är en av alla de som gått distanskursen Digital kommunikation Start på Berghs. Här hyllar hon den fantastiska läraren och berättar om sin framtidsdröm.

Skrivet av Anette Hamel
Februari 16, 2023

Hej Nora! Vem är du och vad jobbar du med?

– Nora heter jag, är 23 år gammal och bor ute på Värmdö i Stockholm. Mitt arbete idag är främst som driftledare och service coach på ICA Maxi. Mina arbetsuppgifter är att se till att driften på plats fungerar samt att se till att vi ger den bästa servicen. Jag trivs så bra med mina kollegor och kunderna är fantastiska!

Du gick distanskursen Digital kommunikation Start hos oss under hösten 2022. Varför valde du denna?

– Jag arbetar inte så mycket med digital kommunikation idag, men jag har alltid varit intresserad av sociala medier och jobbar lite med det på sidan av. I framtiden är drömmen att arbeta med detta på heltid och det fick mig att välja denna kurs på Berghs. Att kursen var helt på distans fungerade perfekt då jag kunde anpassa min tid. Ämnet digital kommunikation kändes brett och lärorikt.

Hur var läraren?

– Under kursens gång har jag fått stor hjälp av min fantastiska lärare Karin Eriksson! Hon var alltid tillgänglig och kunde hjälpa till utifrån den nivå man var på – vilket kändes så tryggt! Karin var extremt bra att bolla idéer och tankar med. Man kände sig alltid sedd och hörd. Inför kursstart var jag nervös att jag inte skulle hänga med, eftersom det handlade mycket om eget ansvar och allt kändes nytt, men så blev det verkligen inte. Både kursens satta möten, och att man samtidigt hade Karin som var snabb på att svara om man hade några frågor, kändes väldigt tryggt.

Vilken kurs passar dig?

Berghs erbjuder ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Det finns både kurser i våra lokaler i Stockholm och på distans. Frågor? Chatta gärna med oss!

5 tips för att hitta rätt kurs

Vad tycker du var roligast på kursen?

– Det roligaste var att det gav mig nya kunskaper inom framförallt den nya moderna tekniken med VR/AR, AI och Metaverse. Saker som man inte trodde var självklart känns så självklart idag. Längre in i kursen förstod jag hur stort det verkligen är med digitala kanaler och framförallt den nya tekniken, hur viktigt det är i dagens samhälle och att det är något vi använder dagligen. Något som ligger mig närmast är Influencer Marketing. Det är så extremt intressant hur stor påverkan en influencer i dagens samhälle kan ha och hur man som företagare kan ha användning av det och hur man bör tänka runt det.

Vad har du fått med dig?

– Kursen har gett mig nya perspektiv på hur jag ska lägga upp mina inlägg för att få störst effekt. Jag ville lära mig nya intressanta tillvägagångssätt att arbeta med sociala medier och vad som behövs för att kunna utveckla sina kanaler. Kursen uppnådde verkligen mina förväntningar! Berghs har otroligt många spännande och intressanta kurser så planen är att framöver fortsätta med en fördjupande kurs.

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa kursen Digital kommunikation Start?

– Om du är en person som funderar på att arbeta med någon sorts digital kommunikation så är det här kursen för dig. Både för att få bra grundläggande kunskaper och även för att det var otroligt kul med hela upplägget – både det praktiska och teorin. Oavsett vad du jobbar med eller vad dina mål är så är kursen något alla skulle kunna ha nytta av. Så tveka inte en sekund att söka!