Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Anställ en Berghsstudent - innan någon annan hinner före!

haffastudent

Det är nu det gäller. Nu startar perioden på året då Berghs studenter närmar sig sin examen och snart går sin framtida karriär till mötes. Vill du få tillgång till Berghs studenter innan de lämnar skolan är det hög tid!

Maj 11, 2017

Den 2 juni tar årets kull av heltidsstudenter sin examen från Berghs. 144 nyexaminerade kommunikationstalanger beger sig därmed ut i arbetslivet efter ett eller två intensiva år på skolan. Med en anställningsratio på över 90% är framtiden för Berghs alumnis ljus. Under de närmaste månaderna kommer de att möta de företag, startups, byråer och organisationer som kommer att utgöra deras första anhalt i karriären inom kommunikation. Vill du och ditt företag ta tillfället i akt och matchas ihop med en Berghs-student redan nu? Då har vi goda nyheter.

Vad kan Berghs studenter?

Fördelade över specialistkompetenser som Digitala Strateger, Digitala Kreatörer, Strategiska kommunikatörer, Public Relations-strateger, Grafiska designers, Art Directors, Copywriters och produktionsledare beger sig snart årets kull av Berghs-studenter ut i arbetslivet.

År 2017 är fördelningen mellan Berghs specialistkompetenser enligt följande.

32 studenter tar snart examen från programmet Art director/Copywriter. 17 av dem är art directors, 15 är copywriters.
25 studenter tar snart examen från programmet Communication Design.
24 studenter tar snart examen från programmet Digital Strateg/Digital Kreatör. 11 av dem är digitala strateger och 13 är digitala kreatörer.
25 studenter tar snart examen från programmet Produktions­ledning.
25 studenter tar snart examen från programmet Public Relations.
24 studenter tar snart examen från programmet Strategisk kommunikation.

Vill du komma i kontakt med en Berghs-student och vad kan Berghs hjälpa er med?

SuzanAcademedia och Perfect Day är exempel på företag som har valt att gå via oss för att hitta talanger. Ännu finns det möjlighet att anställa Berghs studenter! Är ditt företag på jakt efter en nybakad talang som den 2 juni kliver ut från Berghs? Vi kan hjälpa er matcha studenter med den kompetens ni söker. Osäker på vilka kompetenser ni behöver? Lugn, vi hjälper er med det med! Kontakta Suzan Hourieh på talang@berghs.se.

Nyfiken på vad studenterna gör efter sin examen?

I artikelserien Efter Examen har vi pratat med några av de personer som tidigare har läst ett heltidsprogram på Berghs. De lever helt olika liv idag, men de har alla den gemensamma nämnaren att de en dag beslutade sig för att söka till Berghs. Lär känna Berghs fantastiska alumnistudenter!