Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Vad gör en kommunikatör?

Att jobba som kommunikatör kan ha många innebörder och med det medföljer många jobbmöjligheter! Du kan bland annat jobba som content manager, pr-kommunikatör eller webbkommunikatör. Här kan du läsa mer om yrket och vilka utbildningar du kan välja bland.

Skrivet av David Lindh
Januari 12, 2020

Vad gör en kommunikatör?

Ordet kommunikatör kommer från, som du säkert redan gissat, kommunikation. Kommunikatörer är alltså specialister på att planera, utforma, distribuera, analysera och driva kommunikationsinsatser. Arbetet kan handla om att utveckla ett varumärke, bidra till försäljning eller att hantera en kris. Beroende på vad du har för yrkesroll så ligger ditt fokus på olika delar av kommunikations­arbetet.

Vad kan man arbeta med som kommunikatör?

Här är möjligheterna många och det beror helt på vad du vill specialisera dig inom i ditt dagliga jobb. Något att fundera på är: Vad har jag för styrkor inom kommunikation? Gillar jag det visuella mer än det skrivna ordet? Är jag mer strategiskt lagd eller är jag en producerande doer? På så vis blir det lättare när du väl ska ut i arbetslivet! Du kan jobba med allt ifrån yrken som content manager, copywriter, PR-kommunikatör, kommunikationsstrateg och marknadskommunikatör till content producer, reporter, skribent eller digital kreatör.

Vill du bli en strategisk kommunikatör?

Under ett år på heltidsprogrammet Strategisk kommunikation arbetar du med mixen av omvärldsanalys, beteendeanalys, effektiv marknads­föring och kreativa metoder för att bli den vassaste eggen i strategilådan.

Mer om programmet

Vem passar som kommunikatör?

Som kommunikatör är det viktigt att vara nyfiken på omvärlden och på människor. Ofta arbetar du med storytelling, och då är det en fördel att vara duktig på att lyssna och ha lätt för att sedan uttrycka sig i både tal och skrift. Tycker du om att arbeta med sociala medier och andra digitala plattformar är det ett plus då det är ofta förekommande i många kommunikationsyrken.

Vilka utbildningar erbjuder Berghs för någon som vill plugga till kommunikatör?

Berghs är en världsledande skola inom kommunikation, och har varit det sedan 1941. Våra studenter är eftertraktade då de snabbt kan omsätta sin kunskap i handling, och 97% är i jobb inom den disciplin de utbildat sig inom sex månader efter avslutad utbildning. Så oavsett om du är i början av din karriär och vill läsa ett program, mitt i karriären och vill bygga på med en kurs eller utforskar ett karriärbyte och vill uppgradera dig, så har vi en utbildning som passar. Du är välkommen att kontakta oss om du känner dig osäker på vad som skulle passa just dig.