Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Bilder Nordic School of Photography smutsar ner årets slututställning

smuts

Är svartsjuka smutsigt? Är modellyrket smutsigt? Hur kan politisk smuts gestaltas? Vad är egentligen smuts? Den frågan ställer sig studenterna på Bilder Nordic School of Photography i sin slututställning, som inleds den 8 december på galleri Young Art i Stockholm.

December 1, 2011

Tiden går fort när man har roligt. Och mycket att göra. Snart avslutar den femte och sjätte kullen fotografer sin tid på Berghs och Bilder Nordic School of Photography och tar därmed tillfället i akt att visa sina alster från året som gått på Galleri Young Art i Stockholm.

25 fotografer har individuellt under hösten arbetat med temat "smuts". Nu visas resultatet i en utställning där studenterna gör en nutidsskildring som väcker debatt om hur smuts kan definieras i dagens samhälle. Slututställningen arrangeras tillsammans med Young Art som verkar för att sprida ung konst och lever efter devisen att konst ska vara kul. Young Art har sedan starten i juni 2010 producerat 28 event och utställningar med unga konstnärer genom pop up-utställningar och i egen lokal.

Vi ställer vanligtvis ut unga konstnärer från förebredande- eller konshögskolor så det här samarbetet med Berghs Nordic School of Photography ska bli jättekul. Temat känns spännande och kan bli utmanande”, säger Antonia von Euler-Chelpin, en av Young Arts grundare.

Utställningen kommer att skildra temat på 25 olika sätt och med 25 olika inriktningar.

“Det som är nytt i år är att vi har ett tema. Det skapar dels en mer sammanhållen utställning men också ett sätt för fotograferna att utmanas i sin tolkning och uttryck", säger Håkan Elofsson, ämnesansvarig Bilder Nordic School of Photography.

Vernissaget för slutuställningen SMUTS sker den 8 december klockan 17-21. Utställningen är sedan öppen fram till söndagen den 11 december, klockan 12-18 samtliga dagar. Platsen är galleri Young Art på Artillerigatan 6 i Stockholm.

Bilden till artikeln är en del av utställningen och är tagen av Simona Ericsson