Det bästa med mitt jobb!

Förutom arbetet som kursansvarig eller föreläsare har alla lärare på Berghs även ett annat yrke. Här berättar några av våra kursansvariga vad som är det bästa med just deras jobb. Funderar du på en ny karriär? Läs och inspireras!

 

Fredrik.Heghammar.BerghsFredrik Heghammar, intensivkursen Leda innovationsprocesser 
Det bästa med mitt jobb är att jag får vara med och forma framtiden samtidigt som jag visar människor att alla kan vara kreativa och att deras kunskaper och tankar spelar en roll när man jobbar med innovation.

cecilia.torelm.tornberg.berghsCecilia Torelm Tornberg, dagkursen ARU – Ansvarig reklam­utgivare och distanskursen ARU – Ansvarig reklam­utgivare
Jag älskar verkligen detta rättsområde och det är därför en stor förmån att få lära ut en casebaserad juridik som förändras och utvecklas med samhället. Särskilt intressant tycker jag att det är att få lära ut hur juridiken ska tillämpas i nya digitala medier och på sociala plattformar. Det är otroligt givande att genom kursen få träffa och diskutera rättsfrågor med de som skapar framtidens kommunikation. Jag tycker själv att jag har världens bästa jobb!

jens-wedin-berghsJens Wedin, dagkursen Design Leadership
Det bästa med mitt nuvarande jobb som konsult på SeventyOne är nog just nu att få jobba långsiktigt med vissa företag och sedan göra mindre uppdrag som utbildning, föreläsning, coaching och rådgivning. Det är otroligt spännande att höra allas berättelser och vilka utmaningar som de står för. Det är nog bredden av olika branscher, olika människor och just kunna få hjälpa dessa ta nästa steg. Det gillar jag.

Embla.Sue.Panova.BerghsEmbla Sue Panova, kvällskursen Copywriting
Det bästa med mitt jobb är att det aldrig är tråkigt. Jag kan ärligt säga att jag aldrig någonsin på nästan 20 år har haft söndagsångest. Det är också häftigt att se hur saker man gör kan förändra saker, allt ifrån till synes ytliga till ganska viktiga grejer.

anna-kleinwich-magnusson-berghsAnna Kleinwichs Magnusson, Berghs Upgrade: Digital Copywriting
Det bästa med mitt jobb på Stockholms Skrivbyrå är omväxlingen. Att få träffa uppdragsgivare från olika branscher, få inblick i affärsmodeller, lära om tjänster och produkter, bolla idéer med drivna människor ger mig massor av energi. Jag älskar att få kasta mig in i nya ämnen och utmaningar och få jobba kreativt med problemlösning. Att sedan få omvandla tankar och idéer till konkreta budskap och ren text är väldigt tillfredsställande.

Det bästa med mitt jobb på Knack Rekrytering är att få hjälpa uppdragsgivare med att hitta den de verkligen behöver och kandidater att hitta sitt drömjobb. Det är fantastiskt att få använda min blandade kunskap till att råda den som ska rekrytera kommunikatörer och marknadsförare. Vi brukar prata om hur den aktuella rollen bör formas, vad man kan förvänta sig av en person och hur ett team för byggas för att hålla långsiktigt. Att sedan klura på hur vi bäst lockar rätt kandidater och se till att välja den perfekta personen för jobbet är väldigt spännande. Roligast är förstås att se minst två lyckliga människor när rekryteringen är klar!

Johan.ÅgrenJohan Ågren, dagkursen UX Product Development
Det bästa med mitt jobb är att jag får underlätta personers arbete, och att göra gränssnitt lättare att förstå. Just nu jobbar jag med hur företag rapporterar in uppgifter kring tjänstepension, och tar fram tjänster kring detta. Det är otroligt glädjande när det kommer in feedback att jobbet som vi i teamet gör underlättar för administratörerna i deras vardag.

annika-rehn-berghsAnnika Rehn Frobell, dagkursen Insiktsdriven strategi
Det mesta är ”bäst” Men det mest superbästa är nog att få bena ut en utmaning och utforska frågan ”varför” några tiotal gånger. Och känslan när man inser att man kanske, eventuellt, möjligtvis “knäckt” det. Alltså när jag i ett virrvarr av fakta, data, information, viljor, förhoppningar och känslor lyckats komma fram till det som kan få folk att bry sig om varumärket vi jobbar för. Något som känns enkelt, självklart och optimistiskt, som passar just detta varumärke och som tillför något som folk värdesätter så att det finns chans att det bidrar med affärsvärde. Och att sedan få lov att jobba ut denna insikt genom hela projektet med teamet på byrån och hos uppdragsgivaren. Se den få liv i överraskande kreativa uttag.

Samuel.FareboSamuel Farebo, distanskursen Interaktionsdesign
Det bästa med mitt jobb är att jag hela tiden påminns om hur lite jag kan om ett ämne och tvingas bli sådär barnsligt nyfiken och ställa hundratals dumma frågor till kunden/användarna. Det är ofta en ganska jobbig process att inse hur lite man vet, men väldigt givande i slutändan, både för mig personligen och för slutanvändaren av den tjänst jag hjälper till att forma.

Ann.WestfeltAnn Westfelt, dagkursen Strategisk projektledning och distanskursen Projektledning
I mitt företag har jag en devis som säger ”Får dig att lyckas!” Jag fullkomligt älskar när en hopplös och nedstämd blick ersätts med en glimt i ögat, energi och entusiasm. Alltför många stressar något oerhört i sin vardag. Man kör på, kämpar och presterar. Men…med bristande strategier och en ledning som inte förstår vinsten av att stanna upp och reflektera, innebär ett stort slöseri med resurser, tid och pengar – och en icke välmående personal. För att skapa ett klokt vinstgivande ledarskap krävs ett engagemang. Tyvärr är många ledare alldeles för upptagna för att hinna just leda.

mikael-rosen-berghsMikael Rosén, Att skriva för att övertyga och intensivkursen Att skriva för att övertyga 
Det är fantastiskt att få arbeta med alla dessa människor, företag, organisationer, projekt som berörs av och arbetar med kommunikation. Ständigt varierande, alltid något nytt, aldrig stillastående. Kommunikationsbranschen har genomgått och genomgår fundamentala förändringar, att arbeta med detta är som att gå på universitetet på livstid och samtidigt få lön.

ulf-lesley-berghsUlf Lesley, intensivkursen Effektiv marknadskommunikation
Att få bygga upp kommunikationen för företagen där jag jobbar. Från en dåligt fungerade hemsida med sporadiska uppdateringar, till en struktur med system, processer och kontinuerlig produktion av content och touchpoints för säljarna. Att koppla kommunikation till sälj.

annika-skold-berghsAnnika Sköld, distanskursen Illustration
Att helt och hållet få fokusera på och utveckla ett visuellt uttryck.

 

markus-lindblad-berghsMarkus Lindblad, dagkursen Praktisk kommunikationsstrategi
Varannan rökare dör en för tidig död samtidigt som det inte finns några snusrelaterade dödsfall registrerade. På Snusbolaget.se arbetar jag varje dag med att rädda liv genom att få fler att byta till säkrare nikotinprodukter. Det handlar om att det ska bli enklare och mer attraktivt att byta från rökning till säkrare nikotin. Snusbolagets kunder ska erbjudas det största sortimentet med den bästa kvalitén på det snabbaste sättet.

Utöver det uppdraget får jag som Kommunikations­chef dessutom möjligheten att få stå upp för denna mission inför journalister, myndigheter, organisationsföreträdare och politiker. Jag får möjlighet att berätta hur Snusbolaget.se bidrar till en bättre och säkrare värld.

Anette.LovasAnette Lovas, Berghs Upgrade: Digital Design
Jag började min karriär för 20 år sedan och jobbade gratis första året och ingen förstod min kompetens. Men senaste åren har UX och kunddriven utveckling på riktigt fått genomslagskraft och nått ända upp i ledningsrummet.

anders-larsson-berghsAnders J Larsson, intensivkursen Social Video
Det bästa med mitt jobb är alla möten med människor inom vitt skilda områden. Då vi jobbar med film för webb och sociala medier är arbetsfältet enormt brett. Förra veckan är ett bra exempel på hur dagarna kan se ut. Vi inledde med att filma på en intensivvårdsavdelning med personal och statister. Syftet vara att ta fram en rekryteringskampanj för att locka IT-kompetens att vara med i vårdens digitalisering, sedan hade vi produktionsmöte med en koreograf för inspelning av en dansfilm i en flyghangar senare i höst, mitt i allt klämde vi in en VD-intervju och avslutade veckan med att göra reklamfilm för ett nytt läromedel med två livs levande bulldoggs i huvudrollen. Det är just omväxlingen som gör att jag älskar mitt jobb.

Ylva.BjörnströmYlva Björnström, distanskursen Copywriting Start och distanskursen Copywriting.
Det var en gammal copywriter som myntade uttrycket om mitt yrke ”Det roligaste man kan göra med kläderna på”. Det håller jag med om. Att vara copywriter och idégenererare är aldrig tråkigt. Att få sätta sig in i uppdragsgivarnas verksamheter och bidra till att de lyckas ännu bättre på marknaden är väldigt tillfredställande. Jobbet skapar också relationer och härliga möten.

Geta.Kroon.BerghsMargareta Kroon, dagkursen Strategisk marknadsföring
Det bästa med mitt jobb som varumärkes- och konceptutvecklare är faktiskt flera saker. En av dem handlar om att jag får fokusera på det jag tycker är roligt och därmed kan utvecklas och bli bättre och bättre. En annan fördel är att jag lär känna så många olika branscher, företag, organisationer och människor. Samtidigt som jag blir tryggare och tryggare i min yrkesroll lär jag mig hela tiden nya saker. Arbetssättet, principerna och metoderna är desamma, men uppdragen skiljer sig väldigt mycket åt. Och sen gillar jag friheten med att vara konsult och egenföretagare.

anna-johansson-berghsAnna Johansson, distanskursen PR Management
Det bästa med mitt jobb är att jag får vara med och påverka så många viktiga förändringar i samhället. Jag jobbar nästan uteslutande med kommunikationsstrategier i uppdrag där flera aktörer ska samlas kring en fråga som har stor förändringskraft i samhället. Det kan vara alltifrån antibiotikaresistens till digitala tjänster för stora målgrupper. De uppdragen kräver mycket av mig men är i gengäld både intressanta och lärorika. Det underlättar ju att vara intresserad av hur människor agerar i sin vardag eller i svåra situationer. Om man är en nyfiken person kan jag verkligen rekommendera att arbeta med kommunikationsfrågor. Här blir man aldrig uttråkad!

Joakim.ArhammarJoakim Arhammar, dagkursen Content Marketing
Det bästa med mitt jobb som contentstrateg på Bonnier News Brand Studio är att jobba i skarven mellan redaktionellt och kommersiellt innehåll (i mitt fall bokstavligt talat eftersom jag sitter på samma våning som Expressens nyhetsredaktion). I den skarven sker massor av spännande, nyskapande och värdeskapande kommunikation, vilket tvingar mig att hela tiden vara på tårna och utvecklas.

Nicole KavanderNicole Kavander, Presentationsteknik och idéförsäljning
Det jag älskar med mitt jobb är framförallt att få jobba med så otroligt intelligenta och begåvade människor men också att tillsammans skapa saker som aldrig gjorts förut. Det är drömmen!

Här hittar du hela Berghs aktuella kursutbud och svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs på Berghs.