Det bästa med mitt jobb!

Röda skor i blå trappa

Förutom arbetet som kursansvarig eller föreläsare har alla lärare på Berghs även ett annat yrke. Här berättar några av våra kursansvariga vad som är det bästa med just deras jobb. Funderar du på en ny karriär? Läs och inspireras!

Skrivet av Anette Hamel
Juni 5, 2020

Edit.BrunnerEdit Brunner, distanskursen Digital PR och distanskursen Influencer Marketing
Det bästa med att vara frilansande konsult är att jag kan bo och jobba i både Stockholm och LA utan att det påverkar mina kunder. Under en vanlig dag kan jag också sitta helt själv och bara skriva i flera timmar. Men jag kan lika gärna ha möten, lektioner och presentationer där jag får inspiration och ett socialt utbyte. Det är en fin kombo som gör att jag nu producerar mer utifrån känsla, mående och humör, än regler och kontorstider.

Fredrik.Heghammar.BerghsFredrik Heghammar, intensivkursen Leda innovationsprocesser 
Det bästa med mitt jobb är att jag får vara med och forma framtiden samtidigt som jag visar människor att alla kan vara kreativa och att deras kunskaper och tankar spelar en roll när man jobbar med innovation.

cecilia.torelm.tornberg.berghsCecilia Torelm Tornberg, distanskursen ARU – Ansvarig reklam­utgivare
Jag älskar verkligen detta rättsområde och det är därför en stor förmån att få lära ut en casebaserad juridik som förändras och utvecklas med samhället. Särskilt intressant tycker jag att det är att få lära ut hur juridiken ska tillämpas i nya digitala medier och på sociala plattformar. Det är otroligt givande att genom kursen få träffa och diskutera rättsfrågor med de som skapar framtidens kommunikation. Jag tycker själv att jag har världens bästa jobb!

Embla.Sue.Panova.BerghsEmbla Sue Panova, kvällskursen Copywriting
Det bästa med mitt jobb är att det aldrig är tråkigt. Jag kan ärligt säga att jag aldrig någonsin på nästan 20 år har haft söndagsångest. Det är också häftigt att se hur saker man gör kan förändra saker, allt ifrån till synes ytliga till ganska viktiga grejer.

Johan.ÅgrenJohan Ågren, distanskursen UX Product Development.
Det bästa med mitt jobb är att jag får underlätta personers arbete, och att göra gränssnitt lättare att förstå. Just nu jobbar jag med hur företag rapporterar in uppgifter kring tjänstepension, och tar fram tjänster kring detta. Det är otroligt glädjande när det kommer in feedback att jobbet som vi i teamet gör underlättar för administratörerna i deras vardag.

annika-rehn-berghsAnnika Rehn Frobell, distanskursen Insiktsdriven strategi
Det mesta är ”bäst” men det allra bästa är nog att få bena ut en utmaning på riktigt. Att hitta det där som människor på riktigt bryr sig om, och som vårt varumärke kan få hjälpa dem med. En stor del av det jobbet handlar om är att ställa frågan ”varför” en massa gånger. Det är en oslagbar del av mitt jobb att få lov att lära sig av varje överraskande svar.

Samuel.FareboSamuel Farebo, distanskursen Interaktions­design
Det bästa med mitt jobb är att återkommande tvingas ställa frågorna: ”Vad är det vi faktiskt vet om våra användare? Hur används tjänsten på riktigt?” Man tränar sin nyfikenhet, måste ställa massor av frågor och vänder ut-och-in på upplevda irritationsmoment och avgöra rimligheten i lösningsförslagen.

Det är ofta en ganska jobbig process att inse hur lite man vet och hur svårt allt verkar. Men det leder till att teamet man jobbar i förstår grundproblematiken bättre och tillsammans kan skapa gränssnitt som är både lättare och trevligare att använda.

Ann.WestfeltAnn Westfelt, dagkursen Strategisk projektledning och distanskursen Projektledning
I mitt företag har jag en devis som säger ”Får dig att lyckas!” Jag fullkomligt älskar när en hopplös och nedstämd blick ersätts med en glimt i ögat, energi och entusiasm. Alltför många stressar något oerhört i sin vardag. Man kör på, kämpar och presterar. Men…med bristande strategier och en ledning som inte förstår vinsten av att stanna upp och reflektera, innebär ett stort slöseri med resurser, tid och pengar – och en icke välmående personal. För att skapa ett klokt vinstgivande ledarskap krävs ett engagemang. Tyvärr är många ledare alldeles för upptagna för att hinna just leda.

mikael-rosen-berghsMikael Rosén, Att skriva för att övertyga och intensivkursen Att skriva för att övertyga 
Det bästa i mitt jobb är att få möta alla kursdeltagare. Människor som kommer från små och stora företag och organisationer, har skrivit i halva sina liv – eller just börjat. Det är en stor variation både bland deltagarna och ämnena vi tar upp. Vi diskuterar allt från rubriker, inlägg i sociala medier, bloggar, webbsidor, artiklar, kampanjer över till marknadsföring och retorik. Med enkla metoder, tips och råd blir texterna avsevärt bättre och mer intressanta. Alla ser det. Att skriva är till stor del ett hantverk – alla blir bättre om de får rätt verktyg. Att undervisa i hur man skriver är väldigt tacksamt. Det är klart jag gillar mitt jobb!

Helena.SöderblomHelena Söderblom, distanskursen Kriskommunikation
Det bästa med mitt jobb på 4C Strategies är att jag lär mig nya saker varje dag. Dels har jag så många kollegor med olika kompetenser inom krishantering, kriskommunikation, totalförsvar, krisövningar och annat spännande, dels har vi uppdragsgivare inom alla möjliga branscher: finans, besöksnäringen, telecom, infrastruktur, militär sektor, skolor, universitet, myndigheter, ja allt egentligen. Det gör att jag får utmana mina kunskaper och arbetssätt hela tiden. Är det något som inte fungerar fullt ut, får vi tänka nytt och utvecklas tillsammans med kunden.

ulf-lesley-berghsUlf Lesley, intensivkursen Effektiv marknads­kommunikation
Att få bygga upp kommunikationen för företagen där jag jobbar. Från en dåligt fungerade hemsida med sporadiska uppdateringar, till en struktur med system, processer och kontinuerlig produktion av content och touchpoints för säljarna. Att koppla kommunikation till sälj.

annika-skold-berghsAnnika Sköld, distanskursen Illustration
Det bästa med mitt jobb är att få möjlighet att utveckla det visuella språket. Att helt och hållet fokusera på och utveckla ett visuellt uttryck i samspel och samarbete med andra. Ett underbart förtroende och utmaning när det är som bäst. Det bästa är när samarbetet stärker den kreativa processen.

Anette.LovasAnette Lovas, Berghs Upgrade: Digital Design
Jag började min karriär för 20 år sedan och jobbade gratis första året och ingen förstod min kompetens. Men senaste åren har UX och kunddriven utveckling på riktigt fått genomslagskraft och nått ända upp i ledningsrummet.

anders-larsson-berghsAnders J Larsson, intensivkursen Social Video
Det bästa med mitt jobb är alla möten med människor inom vitt skilda områden. Då vi jobbar med film för webb och sociala medier är arbetsfältet enormt brett. Förra veckan är ett bra exempel på hur dagarna kan se ut. Vi inledde med att filma på en intensivvårdsavdelning med personal och statister. Syftet vara att ta fram en rekryteringskampanj för att locka IT-kompetens att vara med i vårdens digitalisering, sedan hade vi produktionsmöte med en koreograf för inspelning av en dansfilm i en flyghangar senare i höst, mitt i allt klämde vi in en VD-intervju och avslutade veckan med att göra reklamfilm för ett nytt läromedel med två livs levande bulldoggs i huvudrollen. Det är just omväxlingen som gör att jag älskar mitt jobb.

Ylva.BjörnströmYlva Björnström, distanskursen Copywriting Start och distanskursen Copywriting.
Det var en gammal copywriter som myntade uttrycket om mitt yrke ”Det roligaste man kan göra med kläderna på”. Det håller jag med om. Att vara copywriter och idégenererare är aldrig tråkigt. Att få sätta sig in i uppdragsgivarnas verksamheter och bidra till att de lyckas ännu bättre på marknaden är väldigt tillfredställande. Jobbet skapar också relationer och härliga möten.

Geta.KroonGeta Margareta Kroon, dagkursen Strategisk marknadsföring
Det bästa med mitt jobb som varumärkes- och konceptutvecklare är faktiskt flera saker. En av dem handlar om att jag får fokusera på det jag tycker är roligt och därmed kan utvecklas och bli bättre och bättre. En annan fördel är att jag lär känna så många olika branscher, företag, organisationer och människor. Samtidigt som jag blir tryggare och tryggare i min yrkesroll lär jag mig hela tiden nya saker. Arbetssättet, principerna och metoderna är desamma, men uppdragen skiljer sig väldigt mycket åt. Och sen gillar jag friheten med att vara konsult och egenföretagare.

Anna.JohanssonAnna Johansson, distanskursen PR Management
Det bästa med mitt jobb är att jag får vara med och påverka så många viktiga förändringar i samhället. Jag jobbar nästan uteslutande med kommunikationsstrategier i uppdrag där flera aktörer ska samlas kring en fråga som har stor förändringskraft i samhället. Det kan vara alltifrån antibiotikaresistens till digitala tjänster för stora målgrupper. De uppdragen kräver mycket av mig men är i gengäld både intressanta och lärorika. Det underlättar ju att vara intresserad av hur människor agerar i sin vardag eller i svåra situationer. Om man är en nyfiken person kan jag verkligen rekommendera att arbeta med kommunikationsfrågor. Här blir man aldrig uttråkad!

Joakim.ArhammarJoakim Arhammar, intensivkursen Content Marketing
Det bästa med mitt jobb som contentstrateg på Main Station är att jobba i skarven mellan redaktionellt och kommersiellt innehåll. I den skarven sker massor av spännande, nyskapande och värdeskapande kommunikation, vilket tvingar mig att hela tiden vara på tårna och utvecklas.

Här hittar du hela Berghs aktuella kursutbud och svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs på Berghs.