Artiklar

Det bästa med mitt jobb!

Röda skor i blå trappa

Förutom arbetet som kursansvarig eller föreläsare har alla lärare på Berghs även ett annat yrke. Här berättar några av våra kursansvariga vad som är det bästa med just deras jobb. Funderar du på en ny karriär? Läs och inspireras!

Skrivet av Anette Hamel
Augusti 30, 2022
annika-skold-berghs
Annika Sköld

– Det bästa med mitt jobb är att få möjlighet att utveckla det visuella språket. Att helt och hållet fokusera på och utveckla ett visuellt uttryck i samspel och samarbete med andra. Ett underbart förtroende och utmaning när det är som bäst. Det bästa är när samarbetet stärker den kreativa processen.

Johan.Ågren

– Det bästa med mitt jobb är att jag får underlätta personers arbete, och att göra gränssnitt lättare att förstå. Just nu jobbar jag med hur företag rapporterar in uppgifter kring tjänstepension, och tar fram tjänster kring detta. Det är otroligt glädjande när det kommer in feedback att jobbet som vi i teamet gör underlättar för administratörerna i deras vardag. 

Elisabet.Spross

– Det bästa med mitt jobb är att jag får vara med och utveckla framtidens hållbara städer och samhällen och att jag får träffa så många intressanta människor och organisationer. Att jobba med innovation och utveckling har många fördelar, men det lyxigaste är nog ändå att jag hela tiden utvecklas som person och att jag får vara med och skapa framtiden.

Anna.Johansson

– Det bästa med mitt jobb är att jag får vara med och påverka så många viktiga förändringar i samhället. Jag jobbar nästan uteslutande med kommunikationsstrategier i uppdrag där flera aktörer ska samlas kring en fråga som har stor förändringskraft i samhället. Det kan vara alltifrån antibiotikaresistens till digitala tjänster för stora målgrupper. De uppdragen kräver mycket av mig men är i gengäld både intressanta och lärorika. Det underlättar ju att vara intresserad av hur människor agerar i sin vardag eller i svåra situationer. Om man är en nyfiken person kan jag verkligen rekommendera att arbeta med kommunikationsfrågor. Här blir man aldrig uttråkad!

Jimmy.Larsson
Jimmy Larsson

– Det absolut bästa med mitt jobb är att vara på en plats där ett problem, ofta samhällsproblem eller affärsproblem, utforskas utifrån olika lösningar vilket kräver långt mer än en eller två kompetenser för att lösa – utan flera radikalt olika kompetenser som alla finns under samma tak. Om detta ska vara möjligt behövs en arbetsplats som erbjuder en mångfald av perspektiv, vilket gör att det vi skapar inte alltid resulterar i samma typ av lösningar utan tillåts bli antingen en ny affärsmodell eller förändringsledning, en ny positionering eller en designprocess för att identifiera den verkliga utmaningen, ett kreativt koncept eller en ledarskapsutbildning inom hållbarhet. Jag lär mig på riktigt något nytt varje dag!

cecilia.torelm.tornberg.berghs
Cecilia Torelm Tornberg

– Jag älskar verkligen detta rättsområde och det är därför en stor förmån att få lära ut en casebaserad juridik som förändras och utvecklas med samhället. Särskilt intressant tycker jag att det är att få lära ut hur juridiken ska tillämpas i nya digitala medier och på sociala plattformar. Det är otroligt givande att genom kursen få träffa och diskutera rättsfrågor med de som skapar framtidens kommunikation. Jag tycker själv att jag har världens bästa jobb!

Fredrik.Andersson
Fredrik Andersson 

VARIATIONEN: Ena dagen är jag på ett av Sveriges största modevarumärkens kontor och fotar e-commerce, andra dagen står jag ute i regnet på location och försöker hitta en intressant komposition för en bild. Tredje dagen har jag en lugn dag i min egen studio och fotar surfbrädor. Fjärde dagen gör jag retusch och lite allmänt kontorsarbete som har med den egna verksamheten att göra. Osv.

MÄNNISKORNA: Jag får jobba med kreativa, drivna och otroligt duktiga människor som pushar mig att bli bättre och bättre. För att inte tala om alla intressanta personer jag möter som står framför kameran!

FRIHETEN. Jag är min egen chef och styr över min tid och vilka projekt jag vill jobba på. Jag får hålla på med min hobby: tänka på bilder, på estetik, researcha ljus och fototeknik för att utveckla mitt bildspråk.

annika-rehn-berghs
Annika Rehn Frobell

– Det mesta är ”bäst” men det allra bästa är nog att få bena ut en utmaning på riktigt. Att hitta det där som människor på riktigt bryr sig om, och som vårt varumärke kan få hjälpa dem med. En stor del av jobbet är att ställa frågan ”varför” en massa gånger. Det är oslagbart att få lov att lära sig av varje överraskande svar.

Johanna.Karlsson
Johanna Karlsson

– Det bästa med mitt jobb är att det är flexibelt. Som egenföretagare styr jag över min tid, jag jobbar när jag behöver, ibland för mycket. Men när snön kommer så är det enkelt att ta en paus för att åka lite längd mitt på dagen. Det bästa är också att jag får jobba med så många olika kunder och människor samt att varva mina uppdrag med att föreläsa på Berghs och möta inspirerande och kreativa människor, det är det bästa som finns. Ingen söndagsångest här inte!

Ylva.Björnström
Ylva Björnström

– Att vara copywriter och idégenererare är aldrig tråkigt. Att få sätta sig in i uppdragsgivarnas verksamheter och bidra till att de lyckas ännu bättre på marknaden är väldigt tillfredställande. Att vara lärare på Berghs och coacha studenterna på sin skrivarresa är förhoppningsvis inte bara utvecklande för dem. Det är också ett sätt för mig att ständigt hålla mig uppdaterad och på g.

Christian Sturk

– Som Performance specialist-konsult är det bästa med mitt jobb att jag får jobba tillsammans med olika kunder och projekt. Varje projekt är unikt på sitt sätt vilket har sina egna utmaningar, förutsättningar och möjligheter. Dessutom får jag lära känna många nya människor och där jag kan dela med mig av mina erfarenheter och insikter om Growth Marketing till andra branschkollegor.

Ann.Westfelt
Ann Westfelt

– I mitt företag har jag en devis som säger "Får dig att lyckas!" Jag fullkomligt älskar när en hopplös och nedstämd blick ersätts med en glimt i ögat, energi och entusiasm. Alltför många stressar något oerhört i sin vardag. Man kör på, kämpar och presterar. Men…med bristande strategier och en ledning som inte förstår vinsten av att stanna upp och reflektera, innebär ett stort slöseri med resurser, tid och pengar - och en icke välmående personal. För att skapa ett klokt vinstgivande ledarskap krävs ett engagemang. Tyvärr är många ledare alldeles för upptagna för att hinna just leda.

Johannes Stålnacke Nero
Johannes Stålnacke Nero

– Att få vara kreativ tillsammans med mina fantastiska kollegor och att vår kreativitet driver faktiska resultat för våra kunder. Det bästa med att jobba på byrå är variationen av uppdrag, ena dagen skriver man copy för en liten start up och nästa dag filmar TikToks för Burger King.

mikael-rosen-berghs

– Det bästa i mitt jobb är att få möta alla kursdeltagare. Människor som kommer från små och stora företag och organisationer, har skrivit i halva sina liv – eller just börjat. Det är en stor variation både bland deltagarna och ämnena vi tar upp. Vi diskuterar allt från rubriker, inlägg i sociala medier, bloggar, webbsidor, artiklar, kampanjer över till marknadsföring och retorik. Med enkla metoder, tips och råd blir texterna avsevärt bättre och mer intressanta. Alla ser det. Att skriva är till stor del ett hantverk – alla blir bättre om de får rätt verktyg. Att undervisa i hur man skriver är väldigt tacksamt. Det är klart jag gillar mitt jobb!

Helena.Söderblom
Helena Söderblom

– Det bästa med mitt jobb på 4C Strategies är att jag lär mig nya saker varje dag. Dels har jag så många kollegor med olika kompetenser inom krishantering, kriskommunikation, totalförsvar, krisövningar och annat spännande, dels har vi uppdragsgivare inom alla möjliga branscher: finans, besöksnäringen, telecom, infrastruktur, militär sektor, skolor, universitet, myndigheter, ja allt egentligen. Det gör att jag får utmana mina kunskaper och arbetssätt hela tiden. Är det något som inte fungerar fullt ut, får vi tänka nytt och utvecklas tillsammans med kunden.

Embla.Sue.Panova.Berghs
Embla Sue Panova

– Det bästa med mitt jobb är att det aldrig är tråkigt. Jag kan ärligt säga att jag aldrig någonsin på nästan 20 år har haft söndagsångest. Det är också häftigt att se hur saker man gör kan förändra saker, allt ifrån till synes ytliga till ganska viktiga grejer.

Anette.Lovas
Anette Lovas

– Jag började min karriär för 20 år sedan och jobbade gratis första året och ingen förstod min kompetens. Men senaste åren har UX och kunddriven utveckling på riktigt fått genomslagskraft och nått ända upp i ledningsrummet.

anders-larsson-berghs
Anders J Larsson

– Det bästa med mitt jobb är alla möten med människor inom vitt skilda områden. Då vi jobbar med film för webb och sociala medier är arbetsfältet enormt brett. Förra veckan är ett bra exempel på hur dagarna kan se ut. Vi inledde med att filma på en intensivvårdsavdelning med personal och statister. Syftet vara att ta fram en rekryteringskampanj för att locka IT-kompetens att vara med i vårdens digitalisering, sedan hade vi produktionsmöte med en koreograf för inspelning av en dansfilm i en flyghangar senare i höst, mitt i allt klämde vi in en VD-intervju och avslutade veckan med att göra reklamfilm för ett nytt läromedel med två livs levande bulldoggs i huvudrollen. Det är just omväxlingen som gör att jag älskar mitt jobb.

Christina Norling

– Det roligaste i mitt jobb är att varje dag erbjuder nya utmaningar och möjligheter att lära och utvecklas. Det är en bransch som ständigt är i rörelse, och det är spännande att vara med och driva innovation och strategiska förändringar. Att hjälpa och följa företag på sin digitala resa tycker jag är väldigt motiverande.

Geta.Kroon

– Det bästa med mitt jobb som varumärkes- och konceptutvecklare är faktiskt flera saker. En av dem handlar om att jag får fokusera på det jag tycker är roligt och därmed kan utvecklas och bli bättre och bättre. En annan fördel är att jag lär känna så många olika branscher, företag, organisationer och människor. Samtidigt som jag blir tryggare och tryggare i min yrkesroll lär jag mig hela tiden nya saker. Arbetssättet, principerna och metoderna är desamma, men uppdragen skiljer sig väldigt mycket åt. Och sen gillar jag friheten med att vara konsult och egenföretagare.

Här hittar du hela Berghs aktuella kursutbud och svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs på Berghs.