Artiklar

Det här är vi stolta över i karriären

Utöver arbetet som kursansvarig eller föreläsare har alla lärare på Berghs även ett annat yrke. Här berättar några av våra kursansvariga vad de är mest stolta över i sitt arbetsliv.

Skrivet av Anette Hamel
Juni 28, 2022

Du har haft en lång och imponerande karriär. Vad är du mest stolt över hittills i ditt arbetsliv?

– Jag är nog allra mest stolt över min personliga utveckling. Från att ha varit en blygis och osäker på allt jag gjorde knallar jag nu in i nya sammanhang med gott självförtroende i min yrkesroll. Det är värt väldigt mycket.

Lena Stenberg
Lena.Stenberg

– Alla fantastiska människor som jag har haft möjligheten att jobba tillsammans med, inklusive eleverna på Berghs. Många av dem har blivit mina nära vänner.

Robert Hedlund
Robert.Hedlund

– Oj, svårt. Jag tycker mycket om att coacha juniora kollegor, så egentligen är jag nog mest stolt över dem och deras prestationer. Att se någon sitta i en tv-soffa eller leda en krisövning för första gången och göra ett kanonjobb efter att man har preppat dem är oslagbart. Men för egen del, att debutera som skönlitterär författare 2020, var en närapå livslång dröm som gick i uppfyllelse.

Helena Söderblom
Helena.Söderblom

– Mest stolt är jag över att jag som 48-åring vågade säga upp mig från en trygg anställning i IT-branschen och tillsammans med min fru starta ett filmproduktionsbolag. Vi kunde inget om vare sig film eller branschen, men det verkade så otroligt kul så det måste bara göras. Och med en kurs i bildkommunikation på Berghs fick jag en grund att stå på och en ingång i en ny värld. Nu drygt 10 år senare är det häftigt att blicka tillbaka på alla de fantastiska människor och organisationer vi haft förmånen att jobba med, föreläsa för och coacha. Det känns som jag har världens roligaste jobb.

Anders J. Larsson
anders-larsson-berghs

– Wow, tack! Jag är stolt över att jag följer min inre kompass och alltid strävar efter att ha ett schysst och rättvist bemötande. Jag är också stolt över alla de fantastiska talanger som jag har fått möjlighet att handleda, peppa och stötta ut i sin fortsatta karriär – både på Berghs och på mina "vanliga" jobb.

Karolina.moberg

– Jag är stolt över att jag med ”hull och hår” antagit utmaningar i branscher som jag inte känt till. Och att jag sedan fått med mig dessa organisationer på förändringsresor som lett till framgång och nya möjligheter. Känner mig speciellt stolt över mina insatser för Absolut. Fick frågan när jag skulle börja ”Vad ska du in där och göra? De har ju redan gjort allt som går att göra”. Men efter en analys fann jag att en attraktion mot nya målgrupper var nödvändig för att inte bli ”Pappas vodka”. Detta ledde till nyskapande initiativ bl.a. inom konst, mode och musik, men samtidigt att vi var bland de första globala varumärken att starta digitalisering av vår marknads­föring. Måste också nämna Kungliga Operan och den resa jag fick i uppdrag att genomföra tillsammans med organisationen. Att gå från traditionellt till inbjudande och spännande. Vi lyckades, och speciellt glad är jag att resan fortsatte efter det att jag slutade.

Generellt är jag stolt över att jag alltid skapat argument för min övertygelse, klarat att implementera mina idéer och likaväl som jag jublat när det gått bra har jag satt ned klacken och lämnat om jag inte fått gehör för det som jag tycker är riktigt. Det är jag stolt över!

Michael Persson Gripkow
Michael.Persson.Gripkow

– När jag som 23 åring klev upp på en föreläsningsscen framför 200 personer på Social Media Day. Jag var oerhört nervös innan och tänkte mest "Ska de här vuxna proffsen som har betalat dyra pengar för att vara här lyssna på MIG?!" Men det blev riktigt bra vilket jag är stolt över. Sen är jag stolt varje gång vi som byrå vinner en pitch, oavsett hur stor min roll varit i den pitchen.

Johannes Stålnacke Nero
Johannes Stålnacke Nero

– Det finns inget som går upp mot riktigt nöjda kursdeltagare. Att få vara delaktig i den kreativa utvecklingsprocessen i grupppotentialen och individuellt känns väldigt meningsfullt.

Annika Sköld
annika-skold-berghs

Vilken kurs passar dig?

På Berghs erbjuder vi ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Det finns både kurser i våra lokaler och på distans.

5 tips för att hitta rätt kurs

– Jag är förstås stolt över att jag fick möjlighet att ha en varumärkesskola i sexton delar Dagens Industri för drygt tio år sen. Den gavs sedan ut som en egen bilaga, den enda i sitt slag och beställdes i så många extra-ex att den tog slut inom en vecka. Jag hade förstås tur i att det var en perfekt timing och markerade en viktig förändring i synen på varumärkesbyggande. Men jag är ännu stoltare över att ha varit med att driva på den utvecklingen både före och efter Varumärkesskolan. Inte minst som kursansvarig lärare på Berghs i över tio år och i alla kunduppdrag jag har jobbat nära med. (Och så är jag lite stolt över att som kvinna ha kunnat göra allt detta i eget bolag, inte att förglömma).

asa-myrdal-bratt-berghs

– Jag är stolt över att jag numera kan bidra mer och mer autentiskt till andras utveckling, både som människor och i arbetslivet. Genom mina uppdrag som mentor, coach, lärare, nätverksledare och även i rollen som facilitator och moderator får jag möjlighet att fråga och lyssna på ett sätt som jag får bekräftelse på att det är värdefullt.

Sofie Reutercrona
Sofie.Reutercrona

– Att jag har fått jobba med så många grymma talanger och fina människor som jag fortfarande har kontakt med. Att ha samlat på både upplevelser och vänner genom åren gör att jag känner mig rik! Sen är jag ödmjukt stolt över att jag flera gånger fått ta över ”omöjliga kunder” eller klivit in i kaos och bidragit med struktur, tydlighet och fått till ett engagemang och nytänd arbetsglädje hos ett ibland frustrerat och uppgivet team.

Malin Ingevall
Malin.Ingevall

– Oj, det finns många saker som jag är stolt över i karriären. Men om jag ska välja en, så måste det nog ändå bli när vi som relativt nystartad byrå blev utsedda till Sveriges Bästa Byrå av Resumé. Vi var fyra elever som hade gått Forsbergs Skola tillsammans och vi valde att starta vår egna byrå Lobby Design, i en väldigt turbulent tid för hela branschen. Från att vara väldigt gröna och oerfarna, så gick vi från att vara rookies till Sveriges Bästa Byrå på bara tre år. Det var en väldigt märklig och omtumlande känsla när vi gick upp på scen och tog emot ett pris, som vi aldrig ens kunde drömma om att vi skulle vinna. Ett stolt ögonblick i min karriär, som jag fortfarande tänker på då och då med stolthet.

Jonas Hellström
Jonas.Hellström

– Att jag har följt min magkänsla och mina instinkter. Det har gjort att jag har vågat kasta mig ut i nya grejer och fått lära mig sånt jag kanske inte skulle ha gjort annars. När jag gick ut var branschen helt svart så jag startade upp en egen liten byrå tillsammans med en ad. Eller, egentligen passade det nog mig bättre att göra saker på mitt sätt men det dystra läget som var då gav en trygg puff ditåt.

Embla Sue Panova
Embla.Sue.Panova.Berghs

– Att vi har fått chansen att utveckla och utvecklas tillsammans med våra kunder - och nu kan fortsätta det i våra respektive jobb. Social by default har varit lika mycket lärande för oss som för de som vi arbetat med; förstå hur otroligt olika branscher och företag är - och samtidigt hur oerhört lika de är när det gäller problemställningar, styrkor och svagheter när det kommer till att jobba med kommunikation. Sen alla elever som vi haft på Berghs - när de kommer år efter och säger att kursen betytt jättemycket för dem. Då är det liksom glädje och stolthet - och tacksamhet över att vi satsat alla dessa timmar, mil och år för att få vara med på människors och varumärkens resor.

Deeped Niclas Strandh & Sarah Larsson Bernhardt
Deeped_SarahLB

– Att jag tog tag i min lust att skriva. Jag hade länge jobbat som produktionsledare men drömde om en roll som skribent. Då började jag på en nystartad byrå där jag fick testa och utvecklas. Idag jobbar jag som content producer och skriver varje dag.

Cecilia.Wirtl.Berghs

– Att jag fortfarande tycker att mitt yrke är lika roligt som när jag började.

Anna.Romson

– Att jag fortfarande är nyfiken och lär mig nya saker hela tiden. Jag ser alldeles för många kollegor som kämpar med dagens marknads­föring därför att de inte fortsatt att lära sig och förstå vad som händer. Det är så viktigt att hela tiden fortsätta sin utbildning och vilja veta vad som händer.

Pontus.Staunstrup