Det här är vi stolta över i karriären

Utöver arbetet som kursansvarig eller föreläsare har alla lärare på Berghs även ett annat yrke. Här berättar några av våra kursansvariga vad de är mest stolta över i sitt arbetsliv.

Skrivet av Anette Hamel
Juli 6, 2021

Du har haft en lång och imponerande karriär. Vad är du mest stolt över hittills i ditt arbetsliv?

Lena.StenbergLena Stenberg, intensivkursen UX Writing
– Jag är nog allra mest stolt över min personliga utveckling. Från att ha varit en blygis och osäker på allt jag gjorde knallar jag nu in i nya sammanhang med gott självförtroende i min yrkesroll. Det är värt väldigt mycket.

Anna.Sundbaum.KohlerAnna Sundbaum-Köhler, intensivkursen UX Writing
– Känslan av stolthet kommer ofta med fördröjning för mig. Idag kan jag vara stolt över mitt unga jag som landade tunga uppdrag som att undertexta serien The Wire med massor av slanguttryck. Att vara översättare kräver extrem noggrannhet och sanslös uthållighet.

Fredrik.Heghammar.BerghsFredrik Heghammar, intensivkursen Leda innovationsprocesser
– Det är mycket som kommer upp i huvudet som svar på en sån här stor fråga, men jag tror nog att jag är mest stolt över att jag lovat mig själv att aldrig jobba med något som inte är kul och givande. Det ihop med modet att våga gå vidare till något nytt har iallafall tagit med mig på fantastiska upplevelser och erfarenheter.

Helena.SöderblomHelena Söderblom, distanskursen Kriskommunikation
– Oj, svårt. Jag tycker mycket om att coacha juniora kollegor, så egentligen är jag nog mest stolt över dem och deras prestationer. Att se någon sitta i en tv-soffa eller leda en krisövning för första gången och göra ett kanonjobb efter att man har preppat dem är oslagbart. Men för egen del, att debutera som skönlitterär författare 2020, var en närapå livslång dröm som gick i uppfyllelse.

Karolina.mobergKarolina Moberg, kvällskursen Marknads­kommunikation
– Wow, tack! Jag är stolt över att jag följer min inre kompass och alltid strävar efter att ha ett schysst och rättvist bemötande. Jag är också stolt över alla de fantastiska talanger som jag har fått möjlighet att handleda, peppa och stötta ut i sin fortsatta karriär – både på Berghs och på mina ”vanliga” jobb.

Malin.IngevallMalin Ingevall, intensivkursen Produktionsledning
– Att jag har fått jobba med så många grymma talanger och fina människor som jag fortfarande har kontakt med. Att ha samlat på både upplevelser och vänner genom åren gör att jag känner mig rik! Sen är jag ödmjukt stolt över att jag flera gånger fått ta över ”omöjliga kunder” eller klivit in i kaos och bidragit med struktur, tydlighet och fått till ett engagemang och nytänd arbetsglädje hos ett ibland frustrerat och uppgivet team.

Karin.ErikssonKarin Eriksson, distanskursen Digital kommunikation Start
– Att jag vågade släppa allt och åka till Apples huvudkontor i Kalifornien och pitcha. Även fast det inte blev något samarbete så kände jag mig ändå modig och stolt över att jag gjorde det.

Tomas.StalmarckTomas Stålmarck, Berghs Upgrade – Digital Eventproducent
– Att jag startat och drivit upp två byråer från i princip 0 till framgångsrika och lönsamma bolag med anställda som har kunnat få sin inkomst från det jag startat. Och att jag både gjort det inom ett nätverk som anställd och i eget bolag som företagare tycker jag är kul. En annan sak är alla personer som jag slussat in i branschen via utbildningar, praktikplatser, första anställningar osv. Att se dem i branschen gör mig enormt stolt.

Sofie_ReutercronaSofie Reutercrona, dagkursen Internkommunikation
– Jag är stolt över att jag numera kan bidra mer och mer autentiskt till andras utveckling, både som människor och i arbetslivet. Genom mina uppdrag som mentor, coach, lärare, nätverksledare och även i rollen som facilitator och moderator får jag möjlighet att fråga och lyssna på ett sätt som jag får bekräftelse på att det är värdefullt.

annika-skold-berghsAnnika Sköld, distanskursen Illustration
– Det finns inget som går upp mot riktigt nöjda kursdeltagare. Att få vara delaktig i den kreativa utvecklingsprocessen i grupppotentialen och individuellt känns väldigt meningsfullt.

Vilken kurs passar dig?

På Berghs erbjuder vi ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Det finns både kurser i våra lokaler och på distans.

5 tips för att hitta rätt kurs

Sofia.lundberg.berghsSofia Lundberg, kvällskursen Att skriva Start
– Oj, det är svårt att svara på. Många grejer. Men det arbete jag gjorde för Samhall gjorde avtryck. Det är ett otroligt fint företag med bra värderingar, mycket hjärta och ett enormt driv.

Embla.Sue.Panova.BerghsEmbla Sue Panova, kvällskursen Copywriting
– Att jag har följt min magkänsla och mina instinkter. Det har gjort att jag har vågat kasta mig ut i nya grejer och fått lära mig sånt jag kanske inte skulle ha gjort annars. När jag gick ut var branschen helt svart så jag startade upp en egen liten byrå tillsammans med en ad. Eller, egentligen passade det nog mig bättre att göra saker på mitt sätt men det dystra läget som var då gav en trygg puff ditåt.

Deeped_SarahLBDeeped Niclas Strandh & Sarah Larsson Bernhardt, intensivkursen Bygga varumärke i sociala medier
– Att vi har fått chansen att utveckla och utvecklas tillsammans med våra kunder – och nu kan fortsätta det i våra respektive jobb. Social by default har varit lika mycket lärande för oss som för de som vi arbetat med; förstå hur otroligt olika branscher och företag är – och samtidigt hur oerhört lika de är när det gäller problemställningar, styrkor och svagheter när det kommer till att jobba med kommunikation. Sen alla elever som vi haft på Berghs – när de kommer år efter och säger att kursen betytt jättemycket för dem. Då är det liksom glädje och stolthet – och tacksamhet över att vi satsat alla dessa timmar, mil och år för att få vara med på människors och varumärkens resor.

asa-myrdal-bratt-berghsÅsa Myrdal Bratt, distanskursen Varumärkes- och affärsstrategi
– Jag är förstås stolt över att jag fick möjlighet att ha en varumärkesskola i sexton delar Dagens Industri för drygt tio år sen. Den gavs sedan ut som en egen bilaga, den enda i sitt slag och beställdes i så många extra-ex att den tog slut inom en vecka. Jag hade förstås tur i att det var en perfekt timing och markerade en viktig förändring i synen på varumärkesbyggande. Men jag är ännu stoltare över att ha varit med att driva på den utvecklingen både före och efter Varumärkesskolan. Inte minst som kursansvarig lärare på Berghs i över tio år och i alla kunduppdrag jag har jobbat nära med. (Och så är jag lite stolt över att som kvinna ha kunnat göra allt detta i eget bolag, inte att förglömma).

Charlotte da SilvaCharlotte da Silva, kvällskursen Digital kommunikation Start
– Att jag alltid stått pall hur hårt det än blåser runt mig. Att välja den rätta vägen oavsett omständigheter är inte alltid lätt men alltid värt. Det är inte svårt att göra rätt när det går bra.

ulf-lesley-berghsUlf Lesley, intensivkursen Effektiv marknads­kommunikation
Slutet av 1990-talet. Flyttade synen/image på Ericssons mobilsystem (då 3G) från att legat 3:a och teknikdrivet, till 1:a och tjänste-/applikationsdrivet. Det gällde lika mycket internt som hos de globala kunderna. Kan inte heller undvika att vara lite småstolt över det senaste jobbet: På drygt två år har vi byggt upp marknadsföringen och kommunikationen för Elit Ortopedi där patienterna/kunderna nu hittar oss digitalt. Det gör oss oberoende av de traditionella patientinflödena genom andra (typ remiss från Vårdcentral) och kan i princip bestämma hur många kunder vi vill ha, och det nästan helt organiskt med förstasidan för nästan alla viktiga sökbegrepp.

Cecilia.Wirtl.BerghsCecilia Wirtl, distanskursen Produktionsledning Start
– Att jag tog tag i min lust att skriva. Jag hade länge jobbat som produktionsledare men drömde om en roll som skribent. Då började jag på en nystartad byrå där jag fick testa och utvecklas. Idag jobbar jag som content producer och skriver varje dag.

Anna.RomsonAnna Romson, dagkursen Kreativt ledarskap
– Att jag fortfarande tycker att mitt yrke är lika roligt som när jag började.

Edit.BrunnerEdit Brunner, distanskursen Digital PR och distanskursen Influencer Marketing
– Att jag vågade säga upp mig och starta eget efter 10 år som anställd.

Taggar: