Artiklar

5 kurser på Berghs för entreprenören

Något som entreprenörer ofta har gemensamt är att de är väldigt drivna och hårt arbetande personer. När du startar eget företag finns det troligtvis många saker att ta tag i som du varken har gjort tidigare eller är särskilt insatt i. Förutom att kavla upp ärmarna kan en kurs inom ämnet som utmanar dig vara en bra hjälp på vägen!

Skrivet av David Lindh
September 22, 2021

Marknads­föring Start

Som entreprenör går man ofta in med en spetskompetens och kan behöva komplettera med andra. Som marknads­föring till exempel. I den här kvälls- eller distanskursen skaffar du dig grundläggande kunskap om hur marknadsföringsarbetet går till och lär dig en lång rad begrepp och modeller som du kommer få nytta av – hur du än väljer att gå vidare! Under kursen jobbar du i grupp med att ta fram en marknads- och aktivitetsplan som redovisas i slutet av kursen.

Digital kommunikation Start

Det digitala ekosystemet erbjuder oändliga kommunikationsmöjligheter för dig som kan knepen och har bra koll på alla kanaler och plattformar. Den här kursen ger dig grundläggande kunskaper inom digital PR och marknads­föring, sociala medier och om hur du håller dig uppdaterad. En perfekt utgångspunkt för dig som ska starta företag eller redan driver en mindre business.

Copywriting Start

Med den här kursen skaffar du dig inblick i copywriterns verktygslåda, med allt ifrån kreativt skrivande till målgruppsanpassad kommunikation. Du kommer få arbeta med en rad utmanande uppgifter som syftar till att utveckla din förmåga att skriva starka och effektiva texter.

Content Marketing
Att bygga ett starkt varumärke med hjälp av trovärdigt innehåll i sin kommunikation är nästan ett måste idag, när allt högre krav ställs på genuinitet och personlighet. Här får du som redan har goda skrivkunskaper lära dig grunderna inom storytelling och Content Marketing. Dessutom går vi igenom olika metoder som effektivt skapar ett varumärke som håller i längden.

Google analytics och webbpsykologi
Genom denna kurs kommer du på ett grundligt och pedagogiskt sätt få gå igenom grunderna i Google Analytics. Du kommer skaffa dig en bättre helhetsbild av din site, mäta var dina besökare landar, men också var de lämnar dig. Det kommer inte enbart skapa förståelse för hur siten, utan även hur din digitala marknads­föring presterar. Parallellt med detta kommer du få en ökad förståelse för webbpsykologi. Du kommer att kunna ersätta magkänsla med fakta och på så sätt göra det enklare att prioritera på din site.

Kolla in hela kursutbudet hos Berghs och här hittar du 5 tips för att hitta rätt kurs!