Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Micke Kazarnowicz: "Fem billiga alternativ till dyra program"

kazarnowicz

Micke Kazarnowicz, kursansvarig för onlinekursen Digital Strategy in English, är en digital immigrant som har använt sig av Internet i både privata och professionella sammanhang i 17 år. Här delar han med sig av fem billiga alternativ till dyra program.

September 30, 2014

De är billiga (gratis eller en låg avgift), de kräver ingen installation (du behöver bara internet och en webbläsare) och de är plattformsoberoende (spelar ingen roll om du kör Mac eller PC). Vissa av dem löser små irriterande problem, andra ersätter programvarusviter.

1. Tom's Planner - ett verktyg för att skapa GANTT-scheman. Utmärkt för alla som leder någon typ av projekt.

2. Pixlr - som Photoshop, fast i webbläsaren (och gratis). Behöver du bara använda grundfunktionerna i Photoshop löser Pixlr det utmärkt.

3. Doodle - har du någonsin behövt planera ett möte via mail med fler än tre deltagare? Här är verktyget som gör att du slipper läsa femton mail per person och få ihop tider som funkar för alla. Bara du behöver logga in, de andra behöver bara klicka på en länk.

4. Survey Monkey - när du behöver göra en enkät med olika svarsalternativ och olika frågor beroende på tidigare svar, och kunna exportera svaren till till exempel Excel.

5. Google Docs - sitter du på en dator som inte har Office-paketet och behöver kolla ett Excel-dokument någon mailade? Inga problem. Använd Google Docs, som har både kalkylblad, presentationer och ordbehandling och fixar Office-formaten.

Dessa fem verktyg är exempel på saker vi kommer att lära oss under Digital Strategy-kursen Online. Det kommer handla om handfast utforskande av digitalt, socialt och kollaborativt.

Mickes onlinekurs Digital Strategy in English startar på Berghs den 17 oktober.