Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs experter om sina nyårslöften inför 2020

Här berättar några av Berghs kursansvariga vad de planerar att förändra eller förstärka inför det kommande året. Kanske hittar du något tips som passar även dig?

Skrivet av Anette Hamel
December 18, 2019

Har du något nyårslöfte inför 2020? 

Sofia.lundberg.berghsSofia Lundberg, kvällskursen Att skriva Start
Ja, att jag inte ska äta så mycket godis. Det har jag varje år, och det bryter jag varje år. Det är lite av en tradition kan man säga. Inget är så gott som de där första bitarna som jag tjuväter. Mm. Längtar efter dem. Ett annat löfte är att jag ska gå mer på teater och opera, det finns få saker som inspirerar mig så mycket i mitt jobb.

Edit.BrunnerEdit Brunner, distanskursen Digital PR
Jag ska komma in i mitt nya frilansande: fixa alla basics så jag kan lägga mer tid på att skapa! Typ avtal, offert-mallar, marknadsföringsmaterial och paketera mina erbjudanden. Jag ska också starta bolag i USA så att jag kan jobba med amerikanska kunder och inte bara svenska... och så vill jag bli en fena på TikTok!

erik-heden-berghsErik Elvingsson Hedén, intensivkursen Strategisk hållbarhets­kommunikation
Jag har inte för vana att avge nyårslöften utan brukar mer ha lite olika ambitioner. Inför 2020 är min ambition att äta mer "plant-based" och skära ytterligare i min köttkonsumtion. Livsmedel står för ca 25% av de globala CO2-utsläppen så det är ett vitalt område för att göra skillnad.

Anette.LovasAnette Lovas, Berghs Upgrade - Digital Design
Mitt nyårslöfte är att arbeta med rätt människor i rätt projekt. Att arbeta med digitala tjänster som verkligen har en betydelse i samhället, och att få göra detta med individer som är ödmjuka och kompetenta.

Vilken kurs passar dig?

Vi erbjuder ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Det finns både kurser på dagtid, kvällstid och på distans.

5 tips för att hitta rätt kurs

Fredrik.Heghammar.BerghsFredrik Heghammar, intensivkursen Leda innovationsprocesser
Löften är ju till för att brytas brukar det ju heta och därför försöker jag istället hitta ett mindset för 2020 där ledordet är balans. Balans mellan in och ut, hälsa, jobb, familj m.m. Jag tror att balans är lösningen på det mesta i vår värld just nu när vi överöses med skam för både det ena och andra, det är värt att ge ett försök tycker jag.

Embla.Sue.Panova.BerghsEmbla Sue Panova, kvällskursen Copywriting
Ja! Jag har just börjat som strategisk copywriter på Swedbank och där har jag lovat mig själv att behålla utifrånperspektivet som är så värdefullt för att fortsätta förstå hur man ska prata om ekonomi på ett sätt så alla förstår. Det är så lätt när man blir insatt att glömma bort hur det var innan. Så att vara en i det underbara gänget där – men ändå försöka ha ena foten utanför. Eller åtminstone tillräckligt många tår!

Christina.BreezeChristina Breeze, distanskursen Grafisk Design
Älskar att våga! Jag ska erkänna för mig själv och er att jag inte är som många andra Art Directors, jag älskar färg och vill ha mer färg. Tokiga färgkombinationer gör mig så glad! 2020 ska bli ett färgglatt år.

tommy-brotte-berghsTommy Brotte, Event och mötes­kommunikation
Under året ska jag få fler att förstå att ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbara konferenser och evenemang handlar minst lika mycket om syfte, mål, moderna- och medskapande mötesformat som det handlar om biodynamiskt odlad veganmat och oblekta pappersservetter. Det kommer att innebära något färre konferenser och evenemang, men som är bättre förberedda och där det mänskliga mötet får större effekt och livslängd genom Förstärkning av digitala verktyg och kanaler.

Ann.WestfeltAnn Westfelt, dagkursen Strategisk projektledning och distanskursen Projektledning
Jag har haft samma nyårslöfte i många år. Jag vill fortsätta att satsa på det som är svårt - och det som är roligt. Det får gärna vara lite läskigt utmanande. Peppra detta med att göra det som är så där härligt roligt. Tokdansa, släpp loss, gapskratta med vänner eller vad det nu kan vara. Det ger energi, och livet blir inte så fasligt komplicerat trots allt. Resultatet blir att med skräckblandad förtjusning våga nya saker. Du utvecklas, reflekterar och har kul! Det kommer att visa sig i ditt cv, ditt jobb och i ditt lönekuvert – med ett leende.

Niklas.ErikssonNiklas Eriksson, distanskursen Content Marketing
I jobbet ska jag försöka bli ännu bättre på att renodla och skapa samsyn. Mycket av det allra bästa innehållet som görs idag, i alla kanaler för alla målgrupper, är resultatet av att ett fåtal egentligen ganska enkla tankar har fått tänkas klart – av alla som på något sätt berörs. Användare, bolagsledning, it-avdelning, kundtjänst, fackliga ombud, forskare, gamers, boende, startup-investerare, de högstadieungdomar som kommer vara din och min chef om ett decennium eller två. Eller vilka det nu är som kan bidra med ett perspektiv. Då kan man skapa saker som har en social och teknisk riktning, som betyder något på riktigt. Alla som har jobbat i sådana projekt vet hur otroligt givande det är.

Privat ska jag bjuda på mer middagar, snooza mer och eventuellt bli en lite bättre människa också, vi får se.

Anna.lantzAnna Lantz, dagkursen Digital innehålls­strategi
Bli ännu bättre på att bara göra saker som är värdefulla. För kunderna, för kollegorna och inte minst som känns värdefulla för mig.

Geta.Kroon.BerghsGeta Margareta Kroon, dagkursen Strategisk marknads­föring
Mitt nyårslöfte inför 2020 blir att enbart jobba med uppdrag där det råder samsyn.Då blir arbetet roligt och resultatet bra.

Mika.PollackMika Pollack, dagkursen Motion Graphics
Brukar inte ha några löften direkt. Men om något så ska jag bli bättre på Blender och Unity nästa år!

ulf-lesley-berghsUlf Lesley, intensivkursen Effektiv marknads­kommunikation
Egentligen är det att hålla de tidigare årens nyhetslöften…. men det som jag fastnat lite extra för 2020 är att inte ge upp att lära mig att lyssna på podcast i 2x hastigheten. Har börjat så smått med 1.2x, och det känns som det finns en chans att jag ska klara 1.5x, men 2x där är det helt stopp. Hör knappt ett enda ord.

Carin.RoeraadeCarin Roeraade, distanskursen Content Marketing
Jag ska läsa in mig mycket mer på ämnen jag tycker är viktiga och intressanta. Att vara nördigt kunnig inom något är extremt fördelaktigt och lönar sig garanterat.

Charlotte da SilvaCharlotte da Silva, kvällskursen Digital kommunikation Start
Mitt nyårslöfte 2020 är att strukturera min tid på ett bättre sätt och införa en process som jag kör för mig själv innan jag gör nya åtaganden. Jag älskar nya projekt och har extremt lätt att kasta ur mig; JAAAA. Med en process som tvingar mig svara på frågorna nedan kommer jag förhoppningsvis kunna klara av det. Frågor: är detta ett projekt som tillför värde och ligger i linje med mina och företagets uppsatta mål? Om ja ->> gå till nästa ruta 😉 Ryms projektet inom den tiden jag har och inte går ut över andra viktiga delar i livet? Om ja ->> KÖR!

Deeped_Sarah

Deeped Niclas Strandh & Sarah Larsson Bernhardt, intensivkursen Bygga varumärke i sociala medier
En utmaning som vi tror att många brottas med är att hitta tid till att utveckla sig själv genom att läsa, testa, analysera och engagera sig i diskussioner runt, i vårt fall, kanalerna och deras konstanta utveckling. Man snappar så klart upp saker hela tiden, och hänger med, men just att verkligen ta sig tid tenderar att hamna längre ner på priolistan när måstena hopar sig.

Nu har vi tack och lov både podden och Berghskursen som tvingar oss till att hela tiden vara på tå, och vi har konstant ett pågående samtal oss emellan om vad som händer. Men ett nyårslöfte till oss båda är att faktiskt prioritera och verkligen se till att lägga tid på att läsa och lära. Att göra ”konstant lärande livet ut” levande igen. Detta för att vi hela tiden ska känna att vi är i framkant och kan lyfta våra respektive företag än mer när det gäller deras närvaro i sociala medier och bygga starka varumärken i sociala medier och skapa affärer.

Rosie.KroppRosie Kropp, kvällskursen Marknads­föring Start
Nästa år vill jag förkovra mig ännu mer inom neuroledarskap och positiv psykologi som jag tycker är väldigt spännande områden. Ger intressanta insikter som både kan användas till välmående i vardagen och i skapandet av starka emotionella varumärken. Jobbmässigt kommer jag att fortsätta göra uppdrag med värderingsstyrda entreprenörer och innovativa företag samt hålla internationella föreläsningar. Privat vill jag ägna mer tid åt skapande & reflektion, gärna åka till ett tyst retreat på någon vacker plats i världen.

Johan.ÅgrenJohan Ågren, dagkursen UX Product Development
Egentligen har jag haft samma löfte de senaste åren, jag försöker bara höja nivån lite. Jag ska bli bättre på att tala om för folk runt omkring mig när de gör något bra. Det är så sjukt lätt att bara ta bra saker för givet och enbart ta upp om något är fel.

Mie.NygrenMie Nygren, intensivkursen Projektledning och dagkursen Projektledning
Gå minst en kurs under 2020 för att utveckla min kompetens och utmana mig själv.


Har du något nyårslöfte?
Här är några tips till dig som behöver ta det lugnare och tips till dig som funderar på att byta jobb.

Foto: Unsplash