Sista ansökningsdag är 21 januari 2022

Leda innovationsprocesser

Dagtid
Professional
  • Innovationsprocesser
  • Prototyping
  • Metoder - verktyg, modeller och matriser

Vi befinner oss mitt i en transformation där innovation spelar en mycket stor roll. Innovation ska hålla oss relevanta, skapa jobb, tjänster, produkter och ta oss säkra in i framtiden. Kunskap om att leda innovationsprocesser ger oss därför möjligheten att vara med och skapa framtiden.

15-16 feb 2022

Sista ansökningsdag är 21 januari 2022
Hur:
Dagtid
Antal lektionstimmar:
14
Språk:
Svenska
Pris:
26 250 kronor
Kursdatum:
Tisdag 15/2 och onsdag 16/2 kl 9:00-17:00
Egna studietimmar:
2 timmar
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Om kursen

Som processledare finns det flera olika vägar att gå när du skall upptäcka nya möjligheter som kan ligga till grund för innovation.
Denna kurs ger dig kunskap och verktyg för att leda innovation av både enkel och komplex karaktär, en oerhört viktig ingrediens för företag som vill hålla sig relevanta och utforska nya möjligheter.

Du får introduktion till olika innovationsprocesser från företag som Google Design Sprint och IDEO innan vi gör en djupdykning i innovationsprocessen Spark, där vi “hands-on” testar olika verktyg som du kan anpassa till ditt företags specifika behov.

Du lär dig vikten av att jobba interdisciplinärt, prototypa och testa med hjälp av samverkan mellan olika perspektiv samt att dra nytta av individens och grup­pens fulla kreativa potential. Som processledare utvecklar du en förmåga att se helheten, att leda processer för att skapa nya produkter, tjänster eller organisationsförändringar.

Vem är kursen för

Kursen lämpar sig för dig som jobbar med produkt-, organisations-, idé- eller affärsutveckling. Eller med kommunikation inom näringsliv och offentlig sektor, såväl som i eget företag. För dig som vill kunna leda en innovationsprocess och vara med och skapa framtiden.

Vanliga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om Berghs kurser. Läs om våra hotellerbjudanden för kursdeltagare.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Kursen lämpar sig för för dig som jobbar med produkt-, organisations, idé- eller affärsutveckling. Eller med kommunikation inom näringsliv och offentlig sektor, såväl som i eget företag. Kursen ges på svenska.

Skicka också med

På denna kurs krävs det inga ansökningshandlingar.

När får jag besked om jag kommit in?

På denna kurs gäller löpande antagning och principen först till kvarn. Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att vi fortfarande har platser kvar att erbjuda. Senast i samband med sista ansökningsdag får du besked.

Kursintyg

Efter genomförd kurs (och minst 80% närvaro) utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
26 250 kronor

Studieavgift exkl. moms
21 000 kronor

Vill du ansöka om delbetalning / finansiering? Läs mer här!

15-16 feb 2022

Sista ansökningsdag är 21 januari 2022
Hur:
Dagtid
Antal lektionstimmar:
14
Språk:
Svenska
Pris:
26 250 kronor
Kursdatum:
Tisdag 15/2 och onsdag 16/2 kl 9:00-17:00
Egna studietimmar:
2 timmar
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Kursansvarig

Fredrik Heghammar – talare, facilitator och utbildningskonsult. Fredrik har lång bakgrund inom innovation, digital kommunikation och utbildning. Fredrik har bland annat jobbat på Another Tomorrow, Google Creative Lab, Berghs School of Communication, Perfect fools, Abel & Baker och Framfab.

Övrig information

Kursen hålls på Bobergsgatan, läs mer på första sidan på berghs.se hur vi skapar en säker miljö. OBS! Vi följer myndigheters rekommendationer och riktlinjer, och vid restriktioner vad gäller resor och sammankomster ges kursen helt online. Om du är anmäld till en fysisk kurs och inte vill delta online kan du inom 3 dagar efter att du fått besked att kursen ges helt online istället omboka till ett senare kurstillfälle.

Det här får du

  • Introduktion till olika innovationsprocesser.
  • Spark – innovationsprocess.
  • Design Thinking – ett kreativt förhållningssätt och en metod för att lösa komplexa problem med fokus på slutanvändaren.
  • Design Sprint – upptäcka nya möjligheter och testa dem på kort tid.
  • Metoder – verktyg, modeller och matriser.
  • Prototyping – att omsätta skisser till prototyper.
  • Användartester – att testa prototyper på användare.

Tidigare kursdeltagare

”Att få verktyg och förståelse för innovationsprocessen kändes otroligt givande."
Kristina Magnusson
Ofta brukar utbildningar träffa den ena eller den andra sida men här landade båda delarna samtidigt.