Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs experter om sina nyårslöften inför 2021

Här berättar några av Berghs kursansvariga vad de planerar att förändra eller förstärka inför det kommande året. Kanske hittar du något tips som passar även dig?

Skrivet av Anette Hamel
December 15, 2020

Har du något nyårslöfte inför 2021?

Sofia.lundberg.berghsSofia Lundberg, kvällskursen Att skriva Start
Ja, att försöka se varje människa jag möter som en gåva. 2020 har varit utmanande på väldigt många sätt, men det har också gjort att jag har börjat fundera på vad som viktigt i livet. Förra året handlade mina nyårslöften om egoistiska saker, som att sluta äta godis och gå mer på teater. I år ska jag försöka vara en bättre medmänniska och fokusera på glädje och kärlek i mötet med andra. Jag hoppas och håller tummarna för att det blir många bra möten under 2021, att vi snart kommer kunna umgås normalt igen.

Johan.ÅgrenJohan Ågren, UX Product Development
Egentligen har jag haft samma löfte de senaste åren, jag försöker bara höja nivån lite. Jag ska bli bättre på att tala om för folk runt omkring mig när de gör något bra. Det är så sjukt lätt att bara ta bra saker för givet och enbart ta upp om något är fel.

cecilia.torelm.tornberg.berghsCecilia Torelm Tornberg, distanskursen ARU - Ansvarig reklam­utgivare
Att vara tacksam för att mitt arbete ger en mening och social stimulans som jag underskattat innan pandemin.

Edit.BrunnerEdit Brunner, distanskursen Digital PR
Mitt löfte till mig själv är att jag ska ta det väldigt lugnt och gosa med min nya bebis som kommer i slutet av detta år. Mitt löfte till mina kunder och kursdeltagare är att jag kommer ha såå mycket ny energi och idéer att bidra med i 2021, när jag väl varit föräldraledig ett tag. En win-win!

Charlotte da SilvaCharlotte da Silva, kvällskursen Digital kommunikation Start
Vi lever i en tid då livet såväl privat som i arbetslivet går i en rasande fart. Jag ska lägga in mer tid för reflektion och med utgångspunkt ur insikterna skapa utrymme för upplevda behövda actionpunkter. Mao, vad har jag kommit fram till, vad ska jag fortsätta med, vad behöver jag utveckla, vad behöver jag sluta göra och vad behöver jag förändra? En agil process helt enkelt. Dels på ett personligt plan, dels på ett företagsmässigt plan. Jag ska också lära mig att inte lägga mig med make-up efter sena jobbkvällar, det är dåligt för huden.

Karolina.mobergKarolina Moberg, kvällskursen Marknads­kommunikation
Jag brukar alltid påminna mina kursdeltagare om vikten av reflektion, att faktiskt avsätta tid för att reflektera och tänka kring de nya saker de lärt sig under kursens gång. Det är något som jag tror att vi alla kan bli bättre på, inklusive jag själv - att ta sig tid att reflektera, så det får bli mitt nyårslöfte. Och självklart att fortsätta nå mina 15 000 steg om dagen, extra viktigt när vi arbetar hemifrån och på distans.

tommy-brotte-berghsTommy BrotteEvent och mötes­kommunikation
Under 2020 har vi lärt oss att det går att göra riktigt bra digitala möten och konferenser. Under 2021 kommer jag tillsammans med ett antal nyfikna och modiga kunder och kollegor att plocka russinen ur både den digitala och den fysiska kakan. Med de insikterna, och med de nya förutsättningar pandemin skapat, kommer vi på ett nydanande sätt skapa fantastiska digifysiska evenemangsupplevelser.

Geta Margareta Kroon, dagkursen Strategisk marknadsföring
Mitt nyårslöfte inför 2021 blir att enbart jobba med uppdrag där det råder samsyn.Då blir arbetet roligt och resultatet bra.

Ylva.BjörnströmYlva Björnström, Copywriting Start och Copywriting
På senare år har jag upptäckt att det som jag tidigare tyckte var tråkiga ord faktiskt kan vara fantastiska att leva. Som disciplin, noggrannhet och tålamod. Allt gick snabbt, var transportsträckor på väg mot nästa grej.
Mitt nyårslöfte till mig själv är att fortsätta att njuta av det jag gör och inte stressa vidare. Och ta pauser. Det är underbart att lägga upp fötterna fem minuter då och då. Sen funderar jag också på att börja meditera på allvar. Eller kanske fortsätta snarare, för börjat har jag gjort många gånger 2020.

Samuel.FareboSamuel Farebo, distanskursen Interaktions­design
För att inte bli ännu en ångestladdad rad i den oändliga att-göra-listan tänker jag ge ett nyårslöfte som jag i princip inte kan misslyckas med. För det jag gillar med nyårslöften är reflektionen om vad som varit, och drömmen om det som kan bli bättre. Mitt nyårslöfte för 2021: Jag ska be vänner, släktingar och kollegor visa hur de gör, eller förklara hur de tänker, när de gör det där sakerna de är så skickliga på.

Anna.JohanssonAnna Johansson, distanskursen Strategisk kommunikation
Jag brukar formulera en intention för året, istället för ett regelrätt nyårslöfte. Intentionen handlar ofta om att förändra något eller sträva mot något. Förra året satte jag intentionen att träna varje dag, och det har jag lyckats hålla under 2020. Tänk om jag hade vetat hur klok den intentionen skulle vara, detta knasiga år. Till nästa år vill jag sätta en intention om ett enklare liv. Jag tror många av oss har hittat nya, enklare vanor nu när ingen av oss reser eller socialiserar stort. Jag ska skaffa mig ett enklare liv. Och fortsätta träna varje dag, så klart..

ulf-lesley-berghsUlf Lesley, intensivkursen Effektiv marknads­kommunikation
Kanske ska jag börja med att utvärdera 2020 års löfte, dvs. att kunna lyssna på Pod i 2x hastighet. Har kommit upp i 1,5x och det funkar oftast bra. Dock är 2x fortfarande trixigt, kanske för att jag ofta gör något annat medan jag lyssnar som cyklar eller sopsorterar. Kanske måste vara helt fokuserad för att hinna med i 2x?

För 2021 då? Först fortsätta jobba mot 2x lyssnande. Men jag skulle också vilja ta samma takt i läsningen. Pluggar Masterutbildning (i eHälsa) och det är massor att läsa. Att få in även det snabbare i skallen är definitivt nyårslöftet för 2021.

Christina.BreezeChristina Breeze, distanskursen Grafisk Design
Älskar att våga! Jag ska erkänna för mig själv och er att jag inte är som många andra Art Directors, jag älskar färg och vill ha mer färg. Tokiga färgkombinationer gör mig så glad! 2021 ska bli ett färgglatt år.

Ann.WestfeltAnn Westfelt, dagkursen Strategisk projektledning och distanskursen Projektledning
Jag har haft samma nyårslöfte i många år. Jag vill fortsätta att satsa på det som är svårt – och det som är roligt. Det får gärna vara lite läskigt utmanande. Peppra detta med att göra det som är så där härligt roligt. Tokdansa, släpp loss, gapskratta med vänner eller vad det nu kan vara. Det ger energi, och livet blir inte så fasligt komplicerat trots allt. Resultatet blir att med skräckblandad förtjusning våga nya saker. Du utvecklas, reflekterar och har kul! Det kommer att visa sig i ditt cv, ditt jobb och i ditt lönekuvert – med ett leende.

Per.FrykebrantPer H Frykebrant, kvällskursen Kommunikation och PR
Det finns ett uppdämt behov av att vilja göra ganska många saker just nu, men pga givna orsaker så får nog den typen av löften vänta ytterligare ett år. I fjol bestämde jag mig för att jag fördjupa mig i ämnen som jag tidigare haft som blindspots i min allmänbildning, så det blev en distanskurs om dinosaurier. Jag tror att jag ska fortsätta på det spåret även i år, och även försöka få in fler fönster för mediekonsumtion. Att börja med morgonpromenader gör att man kan få in en extra podcast om dagen, och en caféfika varje söndag gör att man kanske får in en extra bok per månad.

Helena.SöderblomHelena Söderblom, distanskursen Kriskommunikation
Året 2020 har lärt oss att det är svårt att ställa ut löften, eftersom det dyker upp faktorer som vi inte kan påverka själva, men som i grunden påverkar oss och våra planer. Mitt löfte inför 2021 blir därför att bli lite mer flexibel och inkännande, både mot mig själv och andra. Det är inte nödvändigtvis ett misslyckande att gå från plan A till plan B – utan smart. Men det sagt så infriade jag faktiskt mitt nyårslöfte för 2020 att ge ut en bok. Då är det naturligtvis lockande att lova att skriva uppföljaren under 2021, men det är nog snarare en nyårslängtan än ett löfte.

asa-myrdal-bratt-berghsÅsa Myrdal Bratt, distanskursen Varumärkes- och affärsstrategi
2020 har varit ett omtumlande och omprövande år på många sätt. 2021 siktar jag på att landa i det och hitta en ny riktning. Vad det innebär vet jag inte än. Och så vill jag skriva, meditera och gärna dansa mer. Och hålla workshops live med en massa nyfikna och trevliga människor!

Tobias.BrandtTobias Brandt, dagkursen Digital Brand Strategy
Mitt nyårslöfte är att bli bättre på att värdera och uppskatta det jag faktiskt har runt omkring mig. En känsla jag tror många delar med mig efter krisens år 2020. Samtidigt måste man värna om den där ständiga friktionen - för det sägs ju att all utveckling och ambition bygger på något sorts missnöje med nuläget. Min egen ambition är att bli bättre på precis den balansen - att se allt det fantastiska runt omkring mig och identifiera precis rätt brister, på de exakt rätta ställena, för att göra det bättre.

Mika.PollackMika Pollack, dagkursen Motion Graphics
Nej inte än, jag brukar inte ha några direkt löften heller. De skulle nog låta ungefär samma varje år: Bli bättre på de verktyg jag använder i jobbet och fortsätta lära mig nya. Spendera mer kvalitetstid med, familjen, spela mer musik, lära mig något nytt instrument. Ta hand om mina relationer bättre, både familj och vänner. Det första brukar jag klara rätt bra, men de andra brukar inte lyckas lika fint. Känns dock extra viktigt att skärpa mig med de sakerna efter ett sånt skitår som 2020. Har blivit mer tydligt vad som är viktigt.

Johanna.KarlssonJohanna Karlsson, distanskursen Grafisk design Start
Jag brukar inte ha några nyårslöften, däremot använder jag mig av ett fokusord som varierar år från år, som sätter ett tema och en känsla för hur jag vill att mitt år ska vara. Detta år hade jag pow her en utveckling på power, tidigare har jag jobbat med ord som balans eller flow. Jag har ännu inte hittat mitt ord för nästa år men eftersom året blev lite som det blev och det faktiskt är först nu i slutet av året som jag känner att pow her kommit fram i mig så kanske jag fortsätter på den banan.

Deeped_SarahLBDeeped Niclas Strandh & Sarah Larsson Bernhardt, intensivkursen Bygga varumärke i sociala medier
Det har varit ett tag som vi pratat om det: vi borde ju faktiskt skriva den där boken. Boken om sociala mediestrategi. Den där som vi letat efter i alla år. Så vårt nyårslöfte är att börja med det - börja skriva Strategi för sociala medier. Om den blir klar? Jodå. Någon gång.

Patrik.HambraeusPatrik Hambraeus, intensivkursen Storytelling
Det blir inte alltid som jag tänkt mig. Det har jag lärt mig genom åren och det är fint att vara ödmjuk inför det. Jag jobbar mot att tänka: det kan ju gå bra! Just nu känns det som ett fint nyårstänk.


Har du något nyårslöfte? 
Här är några tips till dig som behöver ta det lugnare och inspiration till dig som söker nytt jobb.

Foto: Unsplash