Den här artikeln är inaktuell (eller gammal).  Här är Berghs aktuella kursutbud!

Vinterns intensivkurser

Den 1–4 december erbjuder vi 11 av våra populära intensivkurser. Undervisningen sker online via livesändning i Zoom. Du får kunskaper, insikter och verktyg för att du ska kunna starta det nya året på bästa sätt. Sök idag – i morgon kan det vara för sent.

Skrivet av Berghs School of Communication
November 2, 2020

Kurserna i december ges online i realtid via Zoom. Välj en tyst och lugn miljö, ordna en bekväm sittplats och zooma in. Har du inte gått någon kurs online tidigare? Kontakta oss gärna om du har frågor eller läs mer här. Alla deltagare använder sig av mikrofon och webbkamera för att kunna interagera med varandra.

Vill du vara säker på att få en plats är det bra att vara ute i god tid. Söker du sent riskerar du att kursen redan är fullbokad. Din ansökan blir först bindande då du via mejl blivit erbjuden en plats på din valda kurs och sedan aktivt tackat ja till platsen. Så ett tips; Vänta inte till sista ansökningsdag med att skicka in din ansökan, även om du väntar på godkännande av din chef eller någon annan.

INTENSIVKURSER I DECEMBER 2020

Plats: Online via livesändning i Zoom och Canvas, Berghs onlineplattform.

Produktionsledning
Gillar du att driva projekt, arbetsleda människor och team? Då kan den här kursen hjälpa dig att få de kunskaper och verktyg som behövs för att du ska kunna arbeta i rollen som produktionsledare och ansvara för egna uppdrag.
Kursansvarig: Malin Ingevall
Kursstart: Tisdag 1/12

Social Video
Rörlig media är idag en självklarhet i din kommunikation. Och utvecklingen går allt snabbare. Med den här kursen i ryggen får du ett försprång och lär dig hur du kan jobba med film i sociala medier.
Kursansvarig: Anders J Larsson
Kursstart: Kursen är fullbokad och stängd för ansökan. Nästa kurs i vår.

Facilitering
Om du vill lära dig mer om hur du kan leda en grupp för att nå högre projektresultat och om du vill bli bättre på att skapa och leda samtal och möten – då är denna kurs för dig.
KursansvarigCharlotta Rydholm
Kursstart: Kursen är fullbokad och stängd för ansökan. Nästa kurs i vår.

Effektiv marknadskommunikation
En väl fungerande kommunikation kan vara det som avgör hur ett företag lyckas, både internt och externt. Därför finns det få saker som är viktigare att satsa på än företagets marknads­kommunikation. Kursen syftar till att ge dig teori, metoder och praktiska verktyg för att du ska få en stabil grund och även börja ta nästa steg i din kommunikationsroll.
Kursansvarig: Ulf Lesley
Kursstart: Tisdag 1/12

Digital spridnings- och kanalstrategi
För att lyckas med digital spridning krävs det att man vet vad, var och när relevant innehåll ska spridas och till vem. På den här kursen lär du dig att ta ett helhetsgrepp på din digitala kommunikation: Från Google Ads och sociala medier till poddar och bloggar.
Kursansvarig: Amalia Thoors
Kursstart: Kursen är fullbokad och stängd för ansökan. Nästa kurs i vår.

Att skriva för att övertyga
I en värld där man fullkomligt drunknar i budskap gäller det att veta hur man ska kommunicera för att nå fram. I denna intensivkurs får du konkreta tips och råd på hur dina ord blir de som verkligen påverkar mottagaren.
Kursansvarig: Mikael Rosén
Kursstart: Kursen är fullbokad och stängd för ansökan. Nästa kurs i juni.
Denna kurs finns även i en annan version innan dess. Läs mer här!

Strategisk hållbarhetskommunikation
Hållbarhet är en nödvändig del av företagets engagemang och kommunikation. För det finns mycket att vinna på att tydligt kommunicera hur företaget tar sitt ansvar. Den här kursen ger dig en mängd verktyg på hur du kan arbeta för att låta både befintliga och potentiella kunder veta att ditt företag faktiskt är ett som bryr sig om omvärlden.
Kursansvarig: Erik Elvingsson Hedén
Kursstart: Kursen är fullbokad och stängd för ansökan. Nästa kurs i juni.

Content Marketing
Reservlista*
Framgångsrik kommunikation och marknadsföring sker på mottagarens villkor. Ibland kallas det Content Marketing, ibland något annat, men grunden består av att skapa innehåll som din målgrupp frivilligt vill konsumera. Lär dig skapa affärsnytta med målgruppsanpassat, regelbundet och engagerande innehåll som stärker varumärket och driver försäljning.
Kursansvarig: Joakim Arhammar
Kursstart: Tisdag 1/12

Projektledning
FULLBOKAD med reservlista*. Vi har nu istället öppnat nästa kursstart.
Du som är nyfiken på hur det är att arbeta som projektledare, eller som redan gör det men söker mer kunskap eller självförtroende, har en spännande kurs att se fram emot. Här får du grundläggande kunskap som en skicklig projektledare behöver för att ta ett uppdrag från genomfört – till framgångsrikt!
Kursansvarig: Mie Nygren
Kursstart: Kursen är fullbokad och stängd för ansökan. Nästa kurs i juni.
Denna kurs finns även i en annan version innan dess. Läs mer här!

Bygga varumärke i sociala medier
FULLBOKAD med reservlista*. Vi har nu istället öppnat nästa kursstart som är i februari på skolan.
Att veta på vilket sätt man ska kommunicera för att få effekt kan vara en utmaning. Lär dig att arbeta strategiskt med innehåll, att taktiskt utnyttja kanalerna och effektivt planera marknads­kommunikation i sociala medier.
Kursansvariga: Deeped Niclas Strandh och Sarah Larsson Bernhardt

UX Writing
FULLBOKAD med reservlista*. Vi har nu istället öppnat nästa kursstart som är i februari på skolan.
En ny yrkestitel är född, UX Writer. I team med designers, utvecklare och skribenter kan vi tillsammans skapa den bästa användarupplevelsen. UX Writing är en kurs för dig som vill få innehåll på webbplatser att prestera optimalt.
Kursansvariga: Caroline Birgersson och Moa Blomkvist

När ska jag söka?
Sista ansökningsdag står på kurssidan. Finns det platser kvar förlänger vi ansökningstiden. Våra intensivkurser är väldigt populära och vill du vara helt säker på att få en plats är det mycket klokt att vara ute i god tid. Ansökningarna behandlas i turordning och söker du sent riskerar du att kursen redan är fullbokad. Så ett tips är som sagt att inte vänta till sista ansökningsdag! Din ansökan blir först bindande då du blivit erbjuden en plats på din valda kurs och sedan aktivt tackat ja.

* Vad innebär det att hamna på en reservlista?
När en kurs är fullbokad placeras du på en reservlista. Om en deltagare av någon anledning behöver hoppa av innan kursstart kontaktar vi personerna på reservlistan i turordning. Att stå på en reservlista innebär inte att du förbinder dig till något förrän du blir erbjuden en plats och sedan tackar ja. Om reservlistan blir för lång öppnar vi istället upp nästa kursstart.

Fortfarande osäker på vilken kurs du ska välja?

Ofta finns det allra längst ner på en kurssida relaterade artiklar om just den kursen. Exempelvis intervjuer med lärare och/eller kursdeltagare – ett bra sätt att få veta mer.

Här är 5 tips för att hitta rätt kurs, hela Berghs aktuella kursutbud och svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs hos oss.

Hinner du inte läsa en kurs innan jul kanske en kurs under våren passar bättre? Vi har både distanskurser och kurser på dagtid ock kvällstid.

Foto: Unsplash

Taggar: