Den här artikeln är inaktuell (eller gammal).  Här är Berghs aktuella kursutbud!

Vinterns intensivkurser

Fasad

Den 1–3 december erbjuder vi 12 av våra populära intensivkurser. Du får kunskaper, insikter och verktyg för att du ska kunna starta det nya året på bästa sätt. Sök idag – i morgon kan det vara för sent.

Skrivet av Berghs School of Communication
Oktober 26, 2021

INTENSIVKURSER I DECEMBER 2021

Se detaljerad information på respektive kurs.

Osäker på vilken kurs du ska välja?

  • Ofta finns det längst ner på en kurssida relaterade artiklar – ett bra sätt att få veta mer.
  • Ansökningarna behandlas i turordning, så vänta inte till sista ansökningsdag!
  • Du kan alltid söka fler än en kurs medan du funderar och bestämmer dig!
  • Din ansökan blir bindande först när du blivit erbjuden en plats och sedan aktivt tackat ja.

Kommunikations­chefens viktigaste verktyg
Oavsett om du vill putsa upp dina befintliga kunskaper eller lägga en ny kunskapsgrund kommer du att lämna den här kursen med nya tankar och möjligheter. Här får du handfasta tips och de viktigaste verktygen som behövs när man arbetar som ledare inom kommunikation.
Kursansvarig: Andris Zvejnieks
Kursstart: 1/12

Social Video
Rörlig media är idag en självklarhet i din kommunikation. Och utvecklingen går allt snabbare. Med den här kursen i ryggen får du ett försprång och lär dig hur du kan jobba med film i sociala medier.
Kursansvarig: Anders J Larsson
Kursstart: 1/12 Fåtal platser kvar!

Facilitering
Om du vill lära dig mer om hur du kan leda en grupp för att nå högre projektresultat och om du vill bli bättre på att skapa och leda samtal och möten – då är denna kurs för dig.
KursansvarigCharlotta Rydholm
Kursstart: 1/12

Strategisk hållbarhets­kommunikation
Hållbarhet är en nödvändig del av företagets engagemang och kommunikation. För det finns mycket att vinna på att tydligt kommunicera hur företaget tar sitt ansvar. Den här kursen ger dig en mängd verktyg på hur du kan arbeta för att låta både befintliga och potentiella kunder veta att ditt företag faktiskt är ett som bryr sig om omvärlden.
Kursansvarig: Erik Elvingsson Hedén
Kursstart: 1/12 Fåtal platser kvar!

Content Marketing
Lär dig skapa affärsnytta med målgruppsanpassat, regelbundet och engagerande innehåll som stärker varumärket och driver försäljning. Kursen passar dig som vill gå från teori till praktik och vill börja använda content marketing som en metod för att bygga lojala relationer med din målgrupp.
Kursansvarig: Joakim Arhammar
Kursstart: 1/12

Digital spridnings- och kanalstrategi
För att lyckas med digital spridning krävs det att man vet vad, var och när relevant innehåll ska spridas och till vem. På den här kursen lär du dig att ta ett helhetsgrepp på din digitala kommunikation: Från Google Ads och sociala medier till poddar och bloggar.
Kursansvarig: Amalia Thoors
Kursstart: 1/12 Fåtal platser kvar!

Produktionsledning
Gillar du att driva projekt, arbetsleda människor och team? Då kan den här kursen hjälpa dig att få de kunskaper och verktyg som behövs för att du ska kunna arbeta i rollen som produktionsledare och ansvara för egna uppdrag.
Kursansvarig: Malin Ingevall
Kursstart: 1/12 Fåtal platser kvar!

Effektiv marknads­kommunikation
En väl fungerande kommunikation kan vara det som avgör hur ett företag lyckas, både internt och externt. Därför finns det få saker som är viktigare att satsa på än företagets marknads­kommunikation. Det här är en intensivkurs för dig som är varm i kläderna, men vill göra din kommunikation ännu mer effektiv.
Kursansvarig: Ulf Lesley
Kursstart: 1/12

Bygga varumärke i sociala medier
Att veta på vilket sätt man ska kommunicera för att få effekt kan vara en utmaning. Lär dig att arbeta strategiskt med innehåll, att taktiskt utnyttja kanalerna och effektivt planera marknads­kommunikation i sociala medier.
Kursansvariga: Deeped Niclas Strandh och Sarah Larsson Bernhardt
Kursstart: 1/12 Fullbokad. Nu har vi istället öppnat nästa kursstart, som är i februari. 

Att skriva för att övertyga
I en värld där man fullkomligt drunknar i budskap gäller det att veta hur man ska kommunicera för att nå fram. I denna intensivkurs får du konkreta tips och råd på hur dina ord blir de som verkligen påverkar mottagaren.
Kursansvarig: Mikael Rosén
Kursstart: Fullbokad. Nu har vi istället öppnat nästa kursstart, som är i juni. Kursen finns även i en annan version. Start i vår. Läs mer!

UX Writing
Som UX Writer designar du med ord i digitala tjänster och är specialist på att skapa innehåll som utgår från användarna. Här står tydlighet och funktion i fokus för att guida rätt. Vill du utvecklas inom användarcentrerad copy och få metoder och verktyg att ta med in i din yrkesvardag så är det här en kurs för dig.
Kursansvariga: Lena Stenberg och Anna Sundbaum Köhler
Kursstart: 1/12

Projektledning
Du som är nyfiken på hur det är att arbeta som projektledare, eller som redan gör det men söker mer kunskap eller självförtroende, har en spännande kurs att se fram emot. Här får du grundläggande kunskap som en skicklig projektledare behöver för att ta ett uppdrag från genomfört – till framgångsrikt!
Kursansvarig: Mie Nygren
Kursstart: 1/12 Fullbokad. Nu har vi istället öppnat nästa kursstart, som är i februari. 

När ska jag söka?
Sista ansökningsdag står på kurssidan. Finns det platser kvar förlänger vi ansökningstiden. Ansökningarna behandlas i turordning, så ett tips är att inte vänta till sista ansökningsdag! Din ansökan blir först bindande då du blivit erbjuden en plats på din valda kurs och sedan aktivt tackat ja.

Vad innebär det att hamna på en reservlista?

  • När en kurs är fullbokad placeras du på en reservlista. Om en deltagare av någon anledning behöver hoppa av innan kursstart kontaktar vi personerna på reservlistan i turordning.
  • Att stå på en reservlista innebär inte att du förbinder dig till något förrän du blir erbjuden en plats och sedan tackar ja. Så ge inte upp!
  • Om reservlistan blir för lång öppnar vi istället upp nästa kursstart.

Mingelsugen?
Ta chansen att mingla med dina kurskamrater, deltagare från de andra intensivkurserna och våra kursansvariga. Den första kursdagen (1 december) anordnar vi en After Work kl 16.00-18.00 i Berghs café på plan 1.

Behöver du boka hotell?
Läs om våra hotellerbjudanden för kursdeltagare. Vi rekommenderar våra deltagare att alltid välja ett hotell/resa med avboknings- eller ombokningsmöjlighet.

Här är 5 tips för att hitta rätt kurs och svar på de vanligaste frågorna 

Hinner du inte läsa en kurs innan jul kanske en kurs under våren passar bättre? Vi har både distanskurser och kurser på dagtid och kvällstid.