Den här artikeln är inaktuell (eller gammal).  Här är Berghs aktuella kursutbud!

Dagkurser på Berghs i höst

Bok-och-latte

Fram med kalendern! Visst är det dags att läsa en kurs på Berghs? Förbättra din chans att hitta ett nytt jobb, utvecklas där du är – eller ta nästa steg i karriären. Fyll på med kunskap, utöka ditt nätverk och få ny energi. Här är kurserna på dagtid som du fortfarande kan söka i höst.

Skrivet av Berghs School of Communication
September 4, 2018

Ännu är det inte försent att lära dig något nytt i höst. Här är de kurser som äger rum på dagtid som det fortfarande går att söka till. Vill du istället läsa på distans eller kvällstid hittar du hela vårt aktuella kursutbud här.

KURSER PÅ DAGTID hösten 2018

NOVEMBER:

Digital innehållsstrategi
Att finnas på Internet är inte detsamma som att höras – och att formulera sig kreativt är tyvärr inte någon garanti för att nå fram. Men med rätt strategi för hur kommunikationen ska gå till och med användarens upplevelser i fokus kan du börja skapa framgångsrik närvaro på nätet.
Kursansvarig: Anna Lantz
Kursstart: 7/11

Content Marketing
Bra content marketing bygger varumärket och genererar affärer. Med relevant innehåll till rätt personer får du resultat som inte går att uppnå med traditionell marknadsföring. Här är kursen som ger dig en kunskap om content marketing från branschens absolut vassaste personer.
Kursansvarig: Joakim Arhammar
Kursstart: 7/11

Marknadsföring på Facebook och Instagram
Här får du en intensivkurs i hur du kan utnyttja Facebook och Instagram för att bygga ditt varumärke. Du bör känna till och ha grundläggande erfarenhet av verktygen Business Manager och Ads Manager.
Kursansvarig: Hanaw Rashid
Kursstart: 14/11

Design Thinking
Få insikter i de förhållningssätt, metoder och verktyg som Design Thinking kan erbjuda och hur du kan använda dessa för att lösa olika typer av kommunikationsproblem.
KursansvarigMercedes Quevedo Larsson
Kursstart: 21/11

DECEMBER:

Att skriva för att övertyga
I en värld där man fullkomligt drunknar i budskap gäller det att veta hur man ska kommunicera för att nå fram. I denna intensivkurs får du konkreta tips och råd på hur dina ord blir de som verkligen påverkar mottagaren.
Kursansvarig: Mikael Rosén 
Kursdatum: Onsdag 5/12, torsdag 6/12 och fredag 7/12 kl 09:00-16:00

Bygga varumärke i sociala medier
På denna intensivkurs lär du dig att arbeta strategiskt med innehåll, att taktiskt utnyttja kanalerna och effektivt planera marknads­kommunikation i sociala medier.
Kursansvariga: Deeped Niclas Strandh och Sarah Larsson Bernhardt
Kursdatum: Onsdag 5/12, torsdag 6/12 och fredag 7/12 kl 09:00-16:0

Digital spridnings- och kanalstrategi
För att lyckas med digital spridning krävs det att man vet vad, var och när relevant innehåll ska spridas och till vem. På den här kursen lär du dig att ta ett helhetsgrepp på hela din digitala kommunikation: från webb, nyhetsbrev, sociala medier till VR och poddar.
Kursansvarig: Cecilia Wirseen
Kursdatum: Onsdag 5/12, torsdag 6/12 och fredag 7/12 kl 09:00-16:00

Effektiv marknads­kommunikation
Kursen vänder sig till dig som har kommit över nybörjarstadiet inom marknads­kommunikation. Du känner att du vill och kan ge mer till organisationen, men saknar de teoretiska och praktiska verktygen för att ta detta steg.
Kursansvarig: Ulf Lesley
Kursdatum: Onsdag 5/12, torsdag 6/12 och fredag 7/12 kl 09:00-16:00

Leda innovationsprocesser
Att leda innovationsprocesser är att vara med och skapa framtiden. Vi befinner oss mitt i en digital transformation där innovation spelar en större roll än någonsin. Innovationer ska skapa jobb, tjänster, produkter och ta oss säkra in i framtiden. Det skapar ett nytt behov av processledare inom innovation.
Kursansvarig: Fredrik Heghammar
Kursdatum: Onsdag 5/12 och torsdag 6/12, kl 09.00-17.00

Leda kreativa möten
Du som brukar leda möten eller hålla i workshops vet att inget möte är det andra likt. Och du vet också att de tillfällen då det klickar känns magiska! Den här kursen lär dig allt om hur du engagerar mötesdeltagarna och plockar fram deras mest kreativa sidor!
Kursansvarig: Karin Hedén
Kursdatum: Onsdag 5/12 och torsdag den 6/12 kl 09:00-16:00

Motion Graphics
Kursen riktar sig till dig som idag antingen jobbar med grafisk design eller kommunikation för digitala kanaler och vill lära dig att producera animation och Motion Graphics.
KursansvarigMartin Löfqvist
Kursdatum: Onsdag 5/12 och torsdag den 6/12 kl 09:00-17:00

Social Video
Kursen vänder sig till dig som snabbt vill komma igång och få inblick i hela arbetsflödet från idé, manus, storyboard, ljus, filmning, ljudupptagning, post-production och publicering/distribution av din film.
Kursansvarig: Anders J Larsson 
Kursdatum: Onsdag 5/12, torsdag 6/12 och fredag 7/12 kl 09:00-17:0

Strategisk hållbarhets­kommunikation
Hållbarhet är en nödvändig del av företagets engagemang och kommunikation. För det finns mycket att vinna på att tydligt kommunicera hur företaget tar sitt ansvar. Den här kursen ger dig en mängd verktyg på hur du kan arbeta för att låta både befintliga och potentiella kunder veta att ditt företag faktiskt är ett som bryr sig om omvärlden.
Kursansvarig: Erik Elvingsson Hedén 
Kursdatum: Onsdag 5/12, torsdag 6/12 och fredag 7/12 kl 09:00-16:00

UX Writing
En ny yrkestitel är född, UX writer. I team med designers, utvecklare och skribenter kan vi tillsammans skapa den bästa användarupplevelsen. UX writing är en kurs för dig som vill få innehåll på webbplatser att prestera optimalt.
Kursansvariga: Caroline Birgersson och Moa Blomkvist
Fullbokad. Nästa kursstart är i mars. Sök nu!

Var och för vem?

Kurserna hålls i Berghs lokaler på Sveavägen 34 i Stockholm. Många som läser en dagkurs arbetar heltid, andra är mellan jobb eller jobbar deltid.

När ska du söka?

Sista ansökningsdag står på respektive kurs. Vill du vara helt säker på att få en plats är det dock smart att vara ute i god tid. Vi behandlar nämligen ansökningarna i turordning och söker du sent riskerar du att kursen redan är fullbokad. Tips: Vänta inte till sista ansökningsdag! Din ansökan blir först bindande då du blivit erbjuden en plats på din valda kurs och sedan tackat ja.

Osäker på vilken kurs du ska välja?

Utöver dagkurser har vi även kvällskurser på Sveavägen 34 i Stockholm och distanskurser. Behöver du grundläggande kunskap i ämnet? Då rekommenderar vi dig att ta en titt på våra Startkurser. Har du redan lite erfarenhet och vill specialisera eller fördjupa dig i något ämne är det istället Professional du ska hålla koll på.

Här är 5 tips för att hitta rätt kurs och svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs hos oss. Nyfiken på vad tidigare deltagare tyckte om sin tid på Berghs? Då är vår artikelserie Efter kursen något för dig. I artikelserien Praktiska tips har vi bett Berghs kursansvariga, gästföreläsare och andra professionella att dela med sig av sina bästa tips inom just sitt expertisområde. Läs och låt dig inspireras!

Tvekar du fortfarande? Kanske behöver du några argument för att övertyga din chef om varför du ska få gå? Här är 5 anledningar att läsa en kurs på Berghs i höst.

Hoppas att vi ses!

Foto: Unsplash