Dagkurser på Berghs i höst

Fram med kalendern! Visst är det dags att läsa en kurs på Berghs? Förbättra din chans att hitta ett nytt jobb, utvecklas där du är – eller ta nästa steg i karriären. Fyll på med kunskap, utöka ditt nätverk och få ny energi. Här är kurserna på dagtid som du fortfarande kan söka i höst.

Ännu är det inte försent att lära dig något nytt i höst. Här är de kurser som äger rum på dagtid som det fortfarande går att söka till. Vill du istället läsa på distans eller kvällstid hittar du hela vårt aktuella kursutbud här.

KURSER PÅ DAGTID hösten 2018

OKTOBER:

Facilitering
Om du vill lära dig mer om hur du kan leda en grupp för att nå högre projektresultat och om du vill bli bättre på att skapa och leda samtal och möten – då är denna kurs för dig.
KursansvarigCharlotta Rydholm
Kursstart: 1/10

Digital analys och mätning
Här lär du dig att tyda data och förvandla den till värdefull och matnyttig information.
Kursansvarig: Fredrik Ardmar
Kursstart: 2/10

Social Media Strategy
Med den här kursen lyfter du som är senior kommunikatör eller marknadsförare med ledande roll arbetet med sociala medier till en ny nivå. Här går vi på djupet med hur man kan stärka sin närvaro i sociala medier och leda det kommunikativa och strategiska arbetet framåt.
Kursansvarig: Tobias Brandt 
Kursstart: 3/10

Social Video
Kursen vänder sig till dig som snabbt vill komma igång och få inblick i hela arbetsflödet från idé, manus, storyboard, ljus, filmning, ljudupptagning, post-production och publicering/distribution av din film.
Kursansvarig: Anders J Larsson 
Kursstart: 3/10

Internkommunikation
Om du redan arbetar med internkommunikation och vill ta klivet och bli ännu bättre på att skapa vi-känsla och implementera idéer så att alla känner sig delaktiga är det här en kurs för dig. Här får du både praktisk och teoretisk kunskap att ta med dig i arbetslivet.
Kursansvarig: Sofie Reutercrona
Kursstart: 4/10

Event och möteskommunikation
Den här kursen ger dig den grundläggande kunskap som behövs för att använda möteskommunikation som en framgångsrik del i företagets marknadsplan.
Kursansvarig: Tommy Brotte 
Kursstart: 8/10

Design Leadership
Design och upplevelse har blivit en strategisk förmåga som inte bara bör, utan måste finnas inom företaget, för att det ska kunna vara branschledande. Vad behöver du som ledare arbeta med för att skapa en stark designkultur inom just ditt företag?
Kursansvarig: Jens Wedin
Kursstart: 9/10

Varumärkes- och affärsstrategi
Du som redan har en ledande eller senior roll inom kommunikation och vill skaffa dig ännu djupare kunskap inom varumärkes- och affärsstrategi kan förvänta dig en riktig nytändning efter den här kursen. Här lär vi dig hur du får olika strategier att samverka och att skapa starka varumärken.
Kursansvarig: Åsa Myrdal Bratt 
Kursstart: 9/10

UX Product Development
Du som har rört dig i den digitala världen, kanske som projektledare eller digital designer, men nu är nyfiken på att arbeta med User Experience och Product Development har här chansen att kliva in i en spännande värld! Vi lär dig det du behöver veta om UX-världens utmaningar – och ger dig verktygen att hitta lösningarna.
Kursansvarig: Johan Ågren
Kursstart: 10/10

Strategisk marknadsföring
Här får du som redan har erfarenhet av att arbeta med marknadsföring och kommunikation både bredda och fördjupa dina kunskaper inom strategi. Med kursen får du verktyg som hjälper dig att arbeta ännu mer effektivt för att skapa starka varumärken och göra aktiviteter och insatser som stärker affären och erbjudandet.
Kursansvarig: Margareta Kroon
Kursstart: 11/10

Insiktsdriven strategi
Planning syftar till att identifiera hur varumärke och människor kan mötas, hur det mötet kan initieras och stärkas. Med en djupare förståelse för vad som ligger bakom och driver människors attityder och beteenden, kommer du kunna utveckla mer effektiv kommunikation.
Kursansvarig: Annika Rehn Frobell 
Kursstart: 16/10

Produktionsledning
Gillar du att arbetsleda människor eller har du kanske redan fått prova på vad det innebär att vara produktionsledare? Då kan den här kursen hjälpa dig att skaffa de grundläggande kunskaper och verktyg som behövs för att du ska kunna närma dig rollen som produktionsledare och ansvara för egna uppdrag.
Kursansvarig: Malin Ingevall
Kursstart24/10

Marknadsföring på YouTube
På denna endagskurs får du lära dig allt ifrån hur du köper dig snabb och effektiv räckvidd, till att bygga ett så pass intressant innehåll att kanalen och budskapet sprider sig självt.
KursansvarigGeorg Herlitz 
Kursstart25/10

NOVEMBER:

Kreativt ledarskap
Allt fler organisationer vill bli mer kreativa. Men hur gör man för att skapa utrymme för kreativitet, och få fler att bidra i idéarbetet? Den här kursen riktar sig till dig som har erfarenhet av hur kreativa processer fungerar, och vill utveckla ett ännu bättre kreativt ledarskap baserat på samskapande och lärande.
Kursansvariga: Magnus Engström och Anna Romson
Kursstart: 6/11

Digital innehållsstrategi
Att finnas på Internet är inte detsamma som att höras – och att formulera sig kreativt är tyvärr inte någon garanti för att nå fram. Men med rätt strategi för hur kommunikationen ska gå till och med användarens upplevelser i fokus kan du börja skapa framgångsrik närvaro på nätet.
Kursansvarig: Anna Lantz
Kursstart: 7/11

Content Marketing
Bra content marketing bygger varumärket och genererar affärer. Med relevant innehåll till rätt personer får du resultat som inte går att uppnå med traditionell marknadsföring. Här är kursen som ger dig en kunskap om content marketing från branschens absolut vassaste personer.
Kursansvarig: Joakim Arhammar
Kursstart: 7/11

Marknadsföring på Facebook och Instagram
Här får du en intensivkurs i hur du kan utnyttja Facebook och Instagram för att bygga ditt varumärke. Du bör känna till och ha grundläggande erfarenhet av verktygen Business Manager och Ads Manager.
Kursansvarig: Hanaw Rashid
Kursstart: 14/11

Design Thinking
Få insikter i de förhållningssätt, metoder och verktyg som Design Thinking kan erbjuda och hur du kan använda dessa för att lösa olika typer av kommunikationsproblem.
KursansvarigMercedes Quevedo Larsson
Kursstart: 21/11

DECEMBER:

Att skriva för att övertyga
I en värld där man fullkomligt drunknar i budskap gäller det att veta hur man ska kommunicera för att nå fram. I denna intensivkurs får du konkreta tips och råd på hur dina ord blir de som verkligen påverkar mottagaren.
Kursansvarig: Mikael Rosén 
Kursdatum: Onsdag 5/12, torsdag 6/12 och fredag 7/12 kl 09:00-16:00

Bygga varumärke i sociala medier
På denna intensivkurs lär du dig att arbeta strategiskt med innehåll, att taktiskt utnyttja kanalerna och effektivt planera marknadskommunikation i sociala medier.
Kursansvariga: Deeped Niclas Strandh och Sarah Larsson Bernhardt
Kursdatum: Onsdag 5/12, torsdag 6/12 och fredag 7/12 kl 09:00-16:0

Digital spridnings- och kanalstrategi
För att lyckas med digital spridning krävs det att man vet vad, var och när relevant innehåll ska spridas och till vem. På den här kursen lär du dig att ta ett helhetsgrepp på hela din digitala kommunikation: från webb, nyhetsbrev, sociala medier till VR och poddar.
Kursansvarig: Cecilia Wirseen
Kursdatum: Onsdag 5/12, torsdag 6/12 och fredag 7/12 kl 09:00-16:00

Effektiv marknadskommunikation
Kursen vänder sig till dig som har kommit över nybörjarstadiet inom marknadskommunikation. Du känner att du vill och kan ge mer till organisationen, men saknar de teoretiska och praktiska verktygen för att ta detta steg.
Kursansvarig: Ulf Lesley
Kursdatum: Onsdag 5/12, torsdag 6/12 och fredag 7/12 kl 09:00-16:00

Leda innovationsprocesser
Att leda innovationsprocesser är att vara med och skapa framtiden. Vi befinner oss mitt i en digital transformation där innovation spelar en större roll än någonsin. Innovationer ska skapa jobb, tjänster, produkter och ta oss säkra in i framtiden. Det skapar ett nytt behov av processledare inom innovation.
Kursansvarig: Fredrik Heghammar
Kursdatum: Onsdag 5/12 och torsdag 6/12, kl 09.00-17.00

Leda kreativa möten
Du som brukar leda möten eller hålla i workshops vet att inget möte är det andra likt. Och du vet också att de tillfällen då det klickar känns magiska! Den här kursen lär dig allt om hur du engagerar mötesdeltagarna och plockar fram deras mest kreativa sidor!
Kursansvarig: Karin Hedén
Kursdatum: Onsdag 5/12 och torsdag den 6/12 kl 09:00-16:00

Motion Graphics
Kursen riktar sig till dig som idag antingen jobbar med grafisk design eller kommunikation för digitala kanaler och vill lära dig att producera animation och Motion Graphics.
KursansvarigMartin Löfqvist
Kursdatum: Onsdag 5/12 och torsdag den 6/12 kl 09:00-17:00

Social Video
Kursen vänder sig till dig som snabbt vill komma igång och få inblick i hela arbetsflödet från idé, manus, storyboard, ljus, filmning, ljudupptagning, post-production och publicering/distribution av din film.
Kursansvarig: Anders J Larsson 
Kursdatum: Onsdag 5/12, torsdag 6/12 och fredag 7/12 kl 09:00-17:00
(När vi har stängt ansökan till oktoberkursen går det att söka till denna)

Strategisk hållbarhetskommunikation
Hållbarhet är en nödvändig del av företagets engagemang och kommunikation. För det finns mycket att vinna på att tydligt kommunicera hur företaget tar sitt ansvar. Den här kursen ger dig en mängd verktyg på hur du kan arbeta för att låta både befintliga och potentiella kunder veta att ditt företag faktiskt är ett som bryr sig om omvärlden.
Kursansvarig: Erik Elvingsson Hedén 
Kursdatum: Onsdag 5/12, torsdag 6/12 och fredag 7/12 kl 09:00-16:00

UX Writing
En ny yrkestitel är född, UX writer. I team med designers, utvecklare och skribenter kan vi tillsammans skapa den bästa användarupplevelsen. UX writing är en kurs för dig som vill få innehåll på webbplatser att prestera optimalt.
Kursansvariga: Caroline Birgersson och Moa Blomkvist
Kursdatum: Onsdag 5/12, torsdag 6/12 och fredag 7/12 kl 09:00-16:00

Var och för vem?

Kurserna hålls i Berghs lokaler på Sveavägen 34 i Stockholm. Många som läser en dagkurs arbetar heltid, andra är mellan jobb eller jobbar deltid.

När ska du söka?

Sista ansökningsdag står på respektive kurs. Vill du vara helt säker på att få en plats är det dock smart att vara ute i god tid. Vi behandlar nämligen ansökningarna i turordning och söker du sent riskerar du att kursen redan är fullbokad. Tips: Vänta inte till sista ansökningsdag! Din ansökan blir först bindande då du blivit erbjuden en plats på din valda kurs och sedan tackat ja.

Osäker på vilken kurs du ska välja?

Utöver dagkurser har vi även kvällskurser på Sveavägen 34 i Stockholm och distanskurser. Behöver du grundläggande kunskap i ämnet? Då rekommenderar vi dig att ta en titt på våra Startkurser. Har du redan lite erfarenhet och vill specialisera eller fördjupa dig i något ämne är det istället Professional du ska hålla koll på.

Här är 5 tips för att hitta rätt kurs och svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs hos oss. Nyfiken på vad tidigare deltagare tyckte om sin tid på Berghs? Då är vår artikelserie Efter kursen något för dig. I artikelserien Praktiska tips har vi bett Berghs kursansvariga, gästföreläsare och andra professionella att dela med sig av sina bästa tips inom just sitt expertisområde. Läs och låt dig inspireras!

Tvekar du fortfarande? Kanske behöver du några argument för att övertyga din chef om varför du ska få gå? Här är 5 anledningar att läsa en kurs på Berghs i höst.

Hoppas att vi ses!

Foto: Unsplash

Taggar: