Artiklar

Vårens dagkurser på Berghs

lokal stol

Visst är det dags att läsa en kurs på Berghs? Förbättra din chans att hitta ett nytt jobb, utvecklas där du är – eller ta nästa steg i karriären. Fyll på med kunskap, utöka ditt nätverk och få ny energi. Här hittar du listan med de utbildningar du kan läsa på dagtid i vår.

September 21, 2023

Nedan är listan med de kurser som du kan plugga på dagtid i vår, sorterade efter kursnamn.

  • Varje kurs har ett begränsat antal platser.
  • Tips! Vänta inte till sista ansökningsdag med att skicka in din ansökan! Vi behandlar ansökningarna i turordning.
  • Din ansökan blir bindande först när du blivit erbjuden en plats och sedan tackat ja.

Frågor? Chatta gärna med oss!


BERGHS DAGKURSER VÅREN 2024

Plats: Se detaljerad information på respektive kurs.

AI för copywriters (dagtid, i våra lokaler)
Snart kommer fler än någonsin kunna behärska konsten att formulera sig tack vare AI – och den som behärskar prompten kommer att vara ovärderlig. Så gör dig redo att slänga dig huvudstupa in i AI:ns värld och utforska mötet mellan kreativitet, AI och skrivande.
Kursansvariga: Rasmus Tsardakas Renhuldt och Magnus Ivansson
Kursstart: 24/4

AI för designers
På den här intensivkursen dyker vi djupt in i den visuella generativa AI's påverkan på design och hur det kan fundamentalt förändra hela designbranschens arbetssätt. Vad som tidigare var omöjligt är nu möjligt.
Kursansvarig: Billy Boman
Kursstart: 20/5

AI i kreativa processer
AI har utvecklats från inbyggda system som tolkat vår omgivning och hjälpt oss fatta klokare beslut till smarta assistenter med förmåga att skapa nytt innehåll i form av text, bild, musik, ljud och video. Lär dig att nyttja den fulla potentialen i din framtida AI-assistent!
Kursansvarig: Anders J Larsson
Kursstart: 15/4

Att skriva för att övertyga
I en värld där man fullkomligt drunknar i budskap gäller det att veta hur man ska kommunicera för att nå fram. Här får du konkreta tips och råd på hur dina ord blir de som verkligen påverkar mottagaren.
Kursansvarig: Mikael Rosén
Kursstart: 12/6

Bygga varumärke i sociala medier
På denna kurs lär du dig att arbeta strategiskt med innehåll, att taktiskt utnyttja kanalerna och effektivt planera marknads­kommunikation i sociala medier.
KursansvarigaDeeped Niclas Strandh och Sarah Larsson Bernhardt
Kursstart: 15/5

Communication Management
Du som har siktet inställt på att bli kommunikations­chef och behöver fördjupa dina kunskaper ytterligare har chansen nu. Denna kurs ger dig ett helhetsperspektiv och de insikter, inspiration och färdigheter som behövs i ditt dagliga arbete.
Kursansvarig: Andris Zvejnieks
Kursstart: Nu kan du söka höstens kurs

Digital B2B-marknadsföring
B2B-marknadsföring har förändrats i grunden med internet. Lär dig att arbeta strategiskt med metoder som content marketing och account based marketing. Du får en grundlig förståelse för olika kanaler och medier – t.ex sociala medier, sök, influencers och IP-styrd annonsering. Dessutom lägger vi ordentligt med tid på teknik och verktyg samt mätning och analys.
Kursansvarig: Pontus Staunstrup
Kursstart: 17/4

Digital Design/UX
Bli en Digital Designer på 12 veckor! Med användaren i fokus gör du en djupdykning i den digitala världen. Lär dig gränssnitts­design för både webb och smarta telefoner.
Programansvarig: Johan Björnsrud
Delkursansvariga: Anette Lovas och Patrik Jacobsson
Start: 2/9 Ges endast en gång per år, på hösten.

Digital spridnings- och kanalstrategi
För att lyckas med digital spridning krävs det att man vet vad, var och när relevant innehåll ska spridas och till vem. På den här kursen lär du dig att ta ett helhetsgrepp på din digitala kommunikation: Från Google Ads och sociala medier till poddar och bloggar.
Kursansvarig: David Larsson
Kursstart: 18/9

Event och mötes­kommunikation
Möten och evenemang, stora som små, är inte bara en chans att synas för stunden utan bjuder in till direkt försäljning och möjlighet att bygga varumärket på sikt. Den här kursen ger dig den grundläggande kunskap som behövs för att använda mötes­kommunikation som en framgångsrik del i företagets marknadsplan oavsett om dina evenemang är fysiska eller digitala.
Kursansvarig: Tommy Brotte
Kursstart: 10/2 2025 (vårens kurs har startat)

Facilitering
Om du vill lära dig mer om hur du kan leda en grupp för att nå högre projektresultat och om du vill bli bättre på att skapa och leda samtal och möten - då är denna kurs för dig.
Kursansvarig: Charlotta Rydholm
Kursstart: 23/4

Innovationsledning för hållbar stadsutveckling
Världen blir alltmer komplex och vi står inför stora samhällsutmaningar. För att lyckas med omställningen till hållbara städer och samhällen krävs nya arbetssätt och samverkansformer. Få kunskap i hur du kan leda i förändring och driva innovationsprocesser för att framtidssäkra din organisation och bidra till en hållbar stadsutveckling.
Kursansvariga: Jenny Carlstedt och Elisabeth Spross
Kursstart: 13/5

Intern kommunikation
Om du redan arbetar med internkommunikation, vill ta klivet och bli ännu bättre på att skapa vi-känsla och implementera idéer så att alla känner sig delaktiga är det här en kurs för dig. Här får du både praktisk och teoretisk kunskap att ta med dig i arbetslivet.
Kursansvarig: Sofie Reutercrona
Kursstart: 11/4

Kommunikations­chefens viktigaste verktyg
Oavsett om du vill putsa upp dina befintliga kunskaper eller lägga en ny kunskapsgrund kommer du att lämna den här kursen med nya tankar och möjligheter. Här får du handfasta tips och de viktigaste verktygen som behövs när man arbetar som ledare inom kommunikation.
Kursansvarig: Andris Zvejnieks
Kursstart: 14/9

Kreativt ledarskap
Allt fler organisationer vill bli mer kreativa. Men hur gör man för att skapa utrymme för kreativitet, och få fler att bidra i idéarbetet? Den här kursen riktar sig till dig som har erfarenhet av hur kreativa processer fungerar, och vill utveckla ett ännu bättre kreativt ledarskap baserat på samskapande och lärande.
Kursansvarig: Anna Romson
Kursstart: 25/9 (Ges endast en gång per år, på hösten)

Marknads­föring på Facebook & Instagram
Facebook och Instagram innebär fantastiska möjligheter att marknadsföra ditt varumärke och det krävs stor förståelse av plattformen för att vara konkurrenskraftig. Denna intensivkurs handlar om hur du kan utnyttja Facebook och Instagram för att bygga ditt varumärke och driva konvertering.
Kursansvarig: Julia Magnusson
Kursstart: 25/9

Marknads­föring på LinkedIn
LinkedIn är en naturlig del för många i deras professionella roll och vardag och här finns det stora möjligheter för företag att kunna nå ut till befintliga och potentiella kunder. På denna endagskurs får du lära dig hur du och ditt företag kan nyttja plattformen för att bli mer framgångsrik i er marknads­föring.
Kursansvarig: Pontus Staunstrup
Kursstart:
19/3

Marknads­föring på TikTok
Är du nyfiken på TikTok? Det är en av de snabbast växande kanalerna just nu. En bra plattform för att visa upp din kreativitet och inspireras av andras idéer. Det är också ett bra sätt att hålla dig uppdaterad kring nya trender. På den här kursen får du grunderna i hur man kan bygga sin närvaro på TikTok.
Kursansvarig: Johannes Stålnacke Nero
Kursstart: 11/4

Motion Graphics
Internet rör på sig! Rörlig grafik är numera en viktig del av kommunikationen på internet och i sociala medier. Den här kursen riktar sig till dig som idag antingen jobbar med grafisk design eller kommunikation för digitala kanaler och vill lära dig att producera animation och Motion Graphics.
KursansvarigMika Pollack
Kursstart: 22/4

Place Branding
Konkurrensen mellan platser är knivskarp och många förstärker sitt varumärke inför framtiden. Vad behöver du som platsansvarig för att skapa ett starkt varumärke som attraherar näringsliv, invånare och besökare? Kursen ger dig de viktigaste verktygen för att jobba strategiskt med Place Branding i en organisation, kommun eller inom ett kluster. Genom blandning av teori och praktik samt föreläsningar av yrkesverksamma gästföreläsare skapar du en grund för dig att utgå ifrån och som leder dig vidare i arbetet med platsmarknadsföring och platsutveckling.
Kursansvarig: Michael Persson Gripkow
Kursstart: 9/10

Produktions­ledning
Gillar du att driva projekt, arbetsleda människor och team? Då kan den här kursen hjälpa dig att få de kunskaper och verktyg som behövs för att du ska kunna närma dig eller arbeta i rollen som produktionsledare och ansvara för egna uppdrag.
KursansvarigMalin Ingevall
Kursstart: 18/3

Projektledning
Du som är nyfiken på hur det är att arbeta som projektledare, eller som redan gör det men söker mer kunskap eller självförtroende, har en spännande kurs att se fram emot. Här får du grundläggande kunskap som en skicklig projektledare behöver för att ta ett uppdrag från genomfört – till framgångsrikt!
Kursansvarig: Mie Nygren
Kursstart: 6/3

Projektledning (Intensivkurs 3 dagar)
Du som är nyfiken på hur det är att arbeta som projektledare, eller som redan gör det men söker mer kunskap eller självförtroende, har en spännande kurs att se fram emot. Här får du grundläggande kunskap som en skicklig projektledare behöver för att ta ett uppdrag från genomfört – till framgångsrikt!
KursansvarigMie Nygren
Kursstart: 12/6

SEO och SEM
Idag kan vardagens alla frågor besvaras med en enkel googling. Från restaurangtips till väderprognoser. Och snabbt ska det gå, så vi klickar helst på det som presenteras först. Men vad avgör egentligen om man syns på en sökning? På den här kursen lär du dig hur du skapar innehåll, kampanjstrukturer och annonser som ger resultat på Google.
KursansvarigaSabine Ljunggren och Christian Sturk
Kursstart: 20/3

Skapa levande stadskärnor
Vill du utveckla levande, attraktiva stadskärnor som lockar invånare, företagare, investerare och besökare? För att lyckas måste många olika intressenter samarbeta. Med en gemensam målbild samt övergripande roadmap blir utvecklingsarbetet och samarbetet tydligare och enklare. Du kommer på denna praktiska och teoretiska kurs få möjlighet att jobba med visionärt utvecklingsarbete av en stadskärna.
Kursansvariga: Malin Anhede och Anders Larsson
Kursstart: 11/4

Social Video
Rörlig media är idag en självklarhet i din kommunikation. Och utvecklingen går allt snabbare. Med den här kursen i ryggen får du ett försprång och lär dig hur du kan jobba med film i sociala medier.
Kursansvarig: Anders J Larsson
Kursstart: 22/4

Storytelling
Vill du skapa kommunikation som väcker känslor, sprids snabbt och aktiverar hjärnans signalsystem? Den här kursen ger dig verktyg och processer att skapa en historia som berör. Du kommer att överföra berättandets konst till varumärkesbyggande kommunikation och arbeta fram uttag och koncept byggt på tydliga principer kring Storytelling.
Kursansvarig: Patrik Hambraeus
Kursstart: 5/11 (Ges endast en gång per år, på hösten)

Strategisk hållbarhets­kommunikation
Hållbarhet är en nödvändig del av företagets engagemang och kommunikation. För det finns mycket att vinna på att tydligt kommunicera hur företaget tar sitt ansvar. Den här kursen ger dig en mängd verktyg på hur du kan arbeta för att låta både befintliga och potentiella kunder veta att ditt företag faktiskt är ett som bryr sig om omvärlden.
KursansvarigErik Elvingsson Hedén
Kursstart: 18/9

Strategisk marknads­föring
Här får du som redan har erfarenhet av att arbeta med marknads­föring och kommunikation både bredda och fördjupa dina kunskaper inom strategi. Med kursen får du verktyg som hjälper dig att arbeta ännu mer effektivt för att skapa starka varumärken och göra aktiviteter och insatser som stärker affären och erbjudandet.
Kursansvarig: Margareta Kroon
Kursstart: 7/3

UX Writing
En ny yrkestitel är född, UX writer. I team med designers, utvecklare och skribenter kan vi tillsammans skapa den bästa användarupplevelsen. UX Writing är en kurs för dig som vill få innehåll på webbplatser att prestera optimalt.
Kursansvariga: Lena Stenberg 
Kursstart: 24/4

Varumärkes­positionering och strategi

Hur positionerar man varumärken för att lyckas i en alltmer fragmenterad värld där digitala och sociala medier är dominerande? Den här kursen vänder sig till dig som vill arbeta mer varumärkesdrivet för att bli framgångsrik i ett digitalt och alltmer komplext kommunikations­landskap.
Kursansvarig: Tobias Brandt
Kursstart: 13/3

För vem passar en dagkurs?

Många som läser en dagkurs arbetar heltid, andra är mellan jobb eller jobbar deltid.

Osäker på vilken kurs du ska välja?

  • Här är 5 tips för att hitta rätt kurs!
  • Ofta finns det allra längst ner på en kurssida relaterade artiklar om just den kursen. Exempelvis intervjuer med lärare eller kursdeltagare. Ett bra sätt att få veta mer.

Tvekar du fortfarande eller har svårt att övertyga din chef om varför du ska gå? Här hittar du 5 argument till varför du borde vidareutbilda dig på Berghs.